4/11/15

Τη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών συμφώνησαν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός

Nα επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή 90λεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας.

Επίσης συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.
Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρόντες ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Φωτό: eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποια "αξιοποίηση" της εκκλησιαστικής περιουσίας θα συζητήσουν η επίσημη Εκκλησία και η κυβέρνηση των αθέων εκκλησιομάχων;

Marinos είπε...

Έτσι όπως τα λέει ο παραπάνω σχολιαστής, με επιπλέον το ότι η Ελλάδα έχει επικρατούσα τήν Αγία Ορθοδοξία κατά τον εν ισχύει Σύνταγμα, καί είναι υποχρεωτική η καλλιέργεια της Ορθόδοξης συνείδησης γιά τον ίδιο λόγο.
Άρα σε κάθε περίπτωση η επιλογή ενός Αθεου Υπουργού Παιδείας από την Κυβέρνηση, ειναι καθολα παρανομη και αντισυνταγματική πράξη. Ο Υπουργός Παιδείας γιά να είναι νόμιμος διορισμενος σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να είναι επί την δήλωση -ομολογία του Ορθόδοξος Χριστιανός.
Στο αυτό πνεύμα θα έπρεπε και ο Αρχιεπίσκοπος να προβάλει βέτο, καί να μην αναγνωρίζει έναν Αθεο για Υπουργό Παιδείας.
Κάπως έτσι θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί για να λέμε ότι έχουμε ελπίδα για το μέλλον.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)