5/3/16

Συνέρχεται η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8-10 Μαρτίου 2016)

image with the sign of the Greek Church
Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, συνέρχεται, από την Τρίτη 8 έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Το Σάββατο 12 Μαρτίου ε.ε. στις 07.00 π.μ.,
στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου πολιούχου της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς και η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Καρπενησίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Σημειώνεται ότι η ΔΙΣ έχει ήδη αποστείλει στους Ιεράρχες “ἐν ὄψει τῆς ἐκτάκτου συγκλήσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τοῦ προσεχοῦς μηνός Μαρτίου ἐ.ἔ., μέ θέμα: «Περί τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου»” την Έκθεση του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου στη Σύναξη των Προκαθημένων στη Γενεύη (22-28 Ιανουαρίου 2016), τις Αποφάσεις της Σύναξης, τον Κανονισμό λειτουργίας της Μεγάλης Συνόδου, το Ανακοινωθέν της Σύναξης και τα έξι (6) κείμενα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της Μεγάλης Συνόδου.
Στα χέρια των μελών της Ιεραρχίας βρίσκονται επίσης δύο επιστολές ( και ) του καθηγητή Δημ. Τσελεγγίδη, Υπόμνημα του π. Θεοδώρου Ζήση για το κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον", δύο επιστολές του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου, επιστολή του Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών, επιστολή του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και άλλα κείμενα όπως το κείμενο - σχολιασμός του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, η επιστολή του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου προς τη δική του Ιερά Σύνοδο αλλά πιθανόν και άλλες επιστολές επισκόπων οι οποίοι  επέλεξαν τη μη δημοσίευση των κειμένων τους πριν τη σύγκληση της Ιεραρχίας αποστέλλοντας αυτά καταρχήν μόνο στα μέλη της Ιεραρχίας για λόγους εκκλησιαστικής δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)