26/5/16

Αποδεκτό από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά πλειοψηφία χωρίς αλλαγές το κείμενο για τις "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με το λοιπό χριστιανικό κόσμο"

Την ασάφεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν γύρω από τα κείμενα της Μεγάλης Συνόδου έλυσε εν πολλοίς σημερινό άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου. Σε ό,τι αφορά το κείμενο της Μεγάλης Συνόδου
σχετικά με τις "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπό χριστιανικό κόσμο" που περιέχει πολλές οικουμενιστικές θέσεις επί των οποίων έχει ασκηθεί εκτενής κριτική και πολλές παρατηρήσεις από ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς, καθηγητές πανεπιστημίου και θεολόγους ο κ. Παπαθανασόπουλος μας πληροφορεί ότι "Αρνητικό είναι ότι κατά πλειονοψηφία και με δέκα επτά ψήφους αρνητικές παρέμειναν ως έχουν τα κείμενα «Η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω» και « Οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», χωρίς να γίνουν δεκτές οι πολλές παρατηρήσεις, που είχαν κατατεθεί. Η επιχειρηματολογία περί παγίωσης καταστάσεων και ονομασιών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, στους θεολογικούς διαλόγους και στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και οι καθιερωμένες από την Ορθόδοξη Εκκλησία ευχές προς ετεροδόξους και η συμβίωση μαζί τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ήσαν οι λόγοι που έκαμαν την πλειονοψηφία των Ιεραρχών να ψηφίσει υπέρ του να παραμείνουν τα κείμενα ως έχουν".
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσέλθει στη Μεγάλη Σύνοδο συμφωνούσα πλήρως με το Φανάρι στα θέματα του Οικουμενισμού!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρια Μ. Αντωνιάδου στο Βήμα ισχυρίζετια ότι έγιναν πολλές αλλαγές στα κείμενα και ότι απορρίφθηκε ο όρος Εκκλησία για τους Παπικούς και τους Προτεστάντες. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Σ' αυτα που λέγει η κυρία Αντωνιάδου ή σ' αυτά που λέγει ο κ. Παπαθανασόπουλος;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Επιτρέψατε μας να σας πούμε ότι το κείμενο του Παπαθανασόπουλου δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια των γεγονότων ,έγιναν όλες οι αλλαγές που είχαν προταθεί από τους μητροπολίτες ως επιστολές μα όλες το μόνο που δεν αλλάχθηκε ήταν στο ερώτημα εάν θα συνεχίσει η εκκλησία της Ελλάδος να συμμετέχει στο παγκόσμιο συμβούλιο ,αυτό μόνο παρέμενε ως έχει!
Συμπέρασμα δεν λέει αλήθεια το παραπάνω κείμενο!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)