17/7/16

«Μυστική συνάντηση» Τσίπρα - Ιερώνυμου ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης

«Μυστική συνάντηση» Τσίπρα - Ιερώνυμου
Μακρά κατ' ίδίαν συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, φέρεται να είχαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για της σχέσεις κράτους και εκκλησίας, εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης.

Σύμφωνα με τη Realnews, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συζητήθηκαν όλα τα «καυτά θέματα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να οδηγηθεί σε μία διατύπωση σύμφωνα με την οποία «το κράτος είναι θρησκευτικά ουδέτερο» αλλά «αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθοδοξία».
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή για να εξετάσει το θέμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι γνωστές αριστερές πομφόλυγες που έχουν ακουστεί κατά κόρον.Ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν συνιστά κρατική θρησκεία όπως π.χ. η Αγγλικανική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απλά αναγνωρίζει ο συνταγματικός νομοθέτης ότι η τεράστια πλειονοψηφία του λαού, το 96% ανήκει στο ορθόδοξο ανατολικό δόγμα.Γιαυτό και η συμμετοχή λειτουργών της ορθοδοξίας σε ορκωμοσίες δημοσίων λειτουργών, σε εγκαίνια, αγιασμοί σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, στρατό κτλ.Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά στο Μαξίμου απλά ανακινούν το θέμα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να ικανοποιήσουν το στενό αριστερό ακροατήριο τους, το μαθημένο με αντιεκκλησιαστική συνείδηση, ειδικά τώρα που τα πράγματα γιαυτούς(τους κυβερνώντες) δεν πάνε καθόλου καλά. Είδαμε το ίδιο έργο και τη δεκαετία του 80 με το ΠΑΣΟΚ και την εκκλησιαστική περιουσία και το 2000-2001 με τις ταυτότητες και το θρήσκευμα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)