8/7/16

Το Θρήσκευμα και στο νέο τύπο Απολυτηρίου Λυκείου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τ.Β΄, 2086/2016) η Υ.Α. 105228/Δ2 που αφορά τον "Καθορισμό του τύπου των τίτλων του Γενικού Λυκείου". Στο ΦΕΚ περιέχονται υποδείγματα των τίτλων των Γενικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής). Σε αυτά, όπως και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να αναγράφεται μεταξύ άλλων στοιχείων και το Θρήσκευμα του Αποφοίτου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ:

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΚΕΡΑΣΤΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ) είπε...

Γράμμα κενό αποτελεί η δημοσίευση των νέων τύπων απολυτηρίων και πτυχίων για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας καθώς και οι πανηγυρισμοί ορισμένων όσον αφορά την αναγραφή του θρησμεύματος σ' αυτά.
Τα πιστοποιητικά γέννησης βάσει των οποίων εκδίδονται οι τίτλοι σπουδών δεν αναγράφουν το θρήσκευμα,με αποτέλεσμα αυτό να μην αναφέρεται στους τίτλους απόλυσης.
Στους τίτλους απόλυσης αναγράφονται μόνο τα στοιχεία που αναφέρονται στα πιστοποιητικά γέννησης σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.Στη φόρμα όμως που έχουν τα δημοτολόγια της Ελλάδος δεν περιέχεται το θρήσκευμα και ως εκ τούτου δεν αναγράφεται στα πιστοποιητικά γέννησης και επομένως και στ'απολυτήρια.
Με εκτίμηση
Ο Εκπαιδευτικός


Σπυρίδων Κεράστας

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)