29/8/16

Τα μαθήματα της Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

Παρουσιάζουμε τον κατάλογο των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που θα διδάσκονται στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Σε μερικά από αυτά είναι ευδιάκριτη η συγκρητιστική προσέγγιση στοιχείων του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού,
όπως γίνεται φανερό και από τους τίτλους των μαθημάτων. (Εισαγωγή στις Αβρααμικές Θρησκείες με έμφαση στο Χριστιανισμό, Θρησκείες και Κοινωνίες στη Μέση Ανατολή, Ιερά κείμενα και Μεταφραστικά Ζητήματα, Κορανική και βιβλική ανθρωπολογία και εσχατολογία, Οικουμενική κίνηση και Ισλάμ, Συγκριτικό Δίκαιο Θρησκευμάτων (Χριστιανισμός – Ισλάμ),Διαθρησκειακός και Διαπολιτισμικός Διάλογος (Χριστιανισμός – Ισλάμ), Μαρτύριο και Μάρτυρες στη μουσουλμανική και βιβλική παράδοση, Το πρόσωπο του Ιησού και της Παρθένου Μαρίας στο Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, Συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Οθωμανική αυτοκρατορία).
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απρ 2014
Β. Νικόπουλος (πρώην Πρόεδρος Ἀρείου Πάγου): "Ἡ ψῆφος τῶν 23 καθηγητῶν εἶναι ἀντεθνική, ἀντιχριστιανική, ἀντισυνταγματική, ἀντιθεολογικὴ καὶ ἀντικαθηγητικὴ"


http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/04/23.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)