2/8/16

Το Ισλαμικό Κράτος κηρύσσει τον πόλεμο στο Χριστιανισμό και καλεί τους μαχητές του «να σπάσουν το Σταυρό»

Mέσα από το νέο τεύχος του προπαγανδιστικού περιοδικού Dabig
Το 15ο τεύχους του Dabiq, του προπαγανδιστικού περιοδικού που εκδίδει το Ισλαμικό Κράτος, έχει τίτλο «Break the Cross» (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση «Σπάστε το Σταυρό») και καταφέρεται κατά του Χριστιανισμού και του Δυτικού Κοσμικισμού, σε μία προσπάθεια να προσηλυτίσει πιστούς άλλων θρησκειών και άθεους στο Ισλάμ. Στο ομώνυμο κύριο άρθρο του, το περιοδικό επιτίθεται και προσπαθεί να αποδομήσει διαφόρων ειδών ιδεολογίες, δόγματα και θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός, αλλά και ο φεμινισμός ή ο αθεϊσμός κτλ.
Σε άλλο σημείο, επιχαίρει για τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ορλάντο, τη Νορμανδία, τη Γερμανία και το Μπαγκλαντές, ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει κάλεσμα στους «κρυμμένους» μαχητές του ISIS στην Ευρώπη να εξαπολύσουν άμεσα νέες επιθέσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο που αναφέρεται στο περιοδικό (και όχι για πρώτη φορά), υπάρχει και μία φωτογραφία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄, με τη λεζάντα «οι ηγέτες του Χριστιανισμού θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον αποπροσανατολισμό των πιστών τους).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)