5/9/16

Οι ΑΝΕΛ για τα περί κατάργησης της πρωινής προσευχής

Είναι κουραστικό να υποχρεωνόμαστε να απαντάμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα ή σε ανακριβείς (αλήθεια, γιατί;) ειδήσεις.
Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε, ως οφείλει κάθε χρόνο, εγκύκλιο Λειτουργίας των Σχολείων.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή εγκύκλιος, για πρώτη φορά, ήταν σαφέστατη, ακριβέστατη και διεξοδική, δίνοντας, μέσω συνδέσμων, άμεση πρόσβαση στη σχετική νομοθεσία. Κάποιοι, φαίνεται, δεν την διάβασαν σωστά και συμπέραναν ότι καταργήθηκε η Πρωινή Προσευχή.
Σας προσκαλούμε, για του λόγου του αληθές, να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο αλλά και το ΠΔ 201/98, άρθρο 13, παρ. 5, εδαφ. α και β και παρ.10, εδαφ. 6.
Θα διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασιν, ότι η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ συνεχίζεται κανονικά και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθώς και τα θέματα που αφορούν την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.
Είναι λυπηρό, εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν ότι όλα εκπορεύονται από το ΠΔ201/ 98 να παρερμηνεύουν επίσημες εγκυκλίους, είτε λόγω αμέλειας είτε με δόλιες σκοπιμότητες.
Για πρώτη φορά, μετά πάρα πολλά χρόνια, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα βιβλία στα σχολεία και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Αυτή η επιτυχία δεν υποβαθμίζεται με κανένα τρόπο.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε παρόντες και εγγυόμαστε την συνέχιση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Για τη Γραμματεία Παιδείας
Αλέξανδρος Καρβούνης
Αν. Γραμματέας Παιδείας Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρωϊνή προσευχή:« Μήπως οι ΑΝΕΛ μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας ; »
----------------------------------------

Τά καημένα τα παιδιά, τί σάς φταίνε οί άδολες ψυχές τους πού τα κάνετε μπαλάκια για τα πολιτικά γούστα σας ;

Κάποιοι εχθροί του Θεού θέλουν να τα διδάξουν Αθεϊα μ΄ αυτόν τον βίαιο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο τής αυταρχικής Εξουσίας επάνω τους, και να τα βάζουν σαν κοπάδια γίδια μέσα στίς τάξεις χωρίς μιά στοιχειώδη προσευχή, μιά ευλογία του Θεού για την ημέρα πού αρχίζει...
Είναι αυτοί παιδαγωγοί; Είναι αυτοί δάσκαλοι; Είναι εκπαιδευτικοί; Αιδώς Αργείοι, Αιδώς, ντροπή σας και πάλι ντροπή σας πού κι΄εσείς συναινείτε και δεν διαμαρτυρόσαστε !

Η τελευταία ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, των συνεργατών δηλαδή του «εχθρού», πού δεν έχει αφήσει τίποτα ηθικό και όρθιο, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας πού δεν μιλάει καθόλου για πρωϊνή προσευχή μαθητών και καθηγητών εν αντιθέσει με άλλες εγκυκλίους περασμένων χρόνων, έρχεται τώρα να μας πεί τα παρακάτω και να μας παραπέμψει σε αριθμούς και εδάφια νόμων.

Και αντί να ζητήσει επανάληψη και ΣΑΦΗΝΕΙΑ της χθεσινής Υπουργικής εγκυκλίου προς τα Σχολεία, ώστε κανείς αντίθετος ( διευθυντής, καθηγητής, δάσκαλος, κλπ ) να μη μπορεί να την εκμεταλευτεί, ζητάει τώρα να εξομοιώσει τήν θολή φετεινη εγκύκλιο με την περυσινή ξεκάθαρη θέση!

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/orthodoxo-bhma/1239-proini-prosefxi-mipos-oi-anel-mas-koroideyoun-mesa-sta-matia-mas


Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)