19/10/16

Απόστολος Παύλος, Πορεία από τη Δαμασκό μέχρι την Ακρόπολη (animation)


Το παραπάνω βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας αποτελεί άριστο εκπαιδευτικό υλικό για όσους θεολόγους συνεχίζουν να διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών με βάση το σχολικό βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου. Αφορά τις διδακτικές ενότητες 5-8 (πρώτος διωγμός, Πρωτομάρτυρας Στέφανος, Αποστολική Σύνοδος, Απόστολος Παύλος).
Όσοι θεολόγοι εφαρμόζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών ας αναζητήσουν διαφορετικό υλικό για τον Παύλο...
Σιδηρόπουλο. Υπάρχει αρκετό στο βοηθητικό υλικό που τους παρέχει το ΙΕΠ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟς ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Π. Μ.

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Μετάφραση από τα ρωσικα: Ευγενία Τελιζένκο. Επεξεργασία: Ἐνορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.Η δημιουργία, Αδάμ και Ευα,ιστοριες απο Π. Διαθήκη, παραβολές,Χριστούγεννα, Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, Απόστολος Ανδρέας, Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης και το λιοντάρι κ.α.
https://www.youtube.com/watch?v=huhD8nbaL5g&list=PLD5A8F08DD844C38B&index=32

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Φίλης το έχει δεί ; Το εγκρίνει ως Βιωματικό μέσο ; Διαφορετικά μπορεί να θυμώσει, έτσι δεν είναι ; Εκτός εάν αυτό είναι το επιδιωκόμενο ...

Ανώνυμος είπε...

Και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών αναφέρεται στον Απ. Παύλο, τους διωγμούς, το άνοιγμα της πίστης στα έθνη κλπ. και ο κάθε εκπ/κός μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι υλικό θέλει, οπότε γιατί δηλητηριάζετε την συζήτηση που υπάρχει στοχοποιώντας όσους θεολόγους εφαρμόζουν το νέο ΠΣ, παρά τις επιφυλάξεις/διαφωνίες τους σε συγκεκριμένα θέματα; Μήπως συμμερίζεστε την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" που μόνο το μάθημα δεν θα ωφελήσει ή το κάνετε από εμπάθεια; Μήπως ακόμα πρέπει να κατηγορήσετε και την Ιεραρχία, η οποία ξεκινάει διάλογο για το θέμα χωρίς να επιμείνει στην απόσυρσή των νέων ΠΣ, ώστε να υπάρξει κάποια λύση κατά την διάρκεια της χρονιάς και ενώ δοκιμάζονται στην πράξη τα νέα ΠΣ; Ή μήπως "απλά" σας αρέσει να σκανδαλίζετε τους άλλους;;

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμά σου, Συνάδελφε , να εφαρμόζεις το νέο Πρόγραμμα Σπουδών , όπως και άλλοι, - ευτυχώς μειοψηφία - νομίζοντας ότι απλά πρόκειται περί ενός εκσυχρονισμού του Μαθήματος. Εμείς , οι υπόλοιποι, που έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα προτιμούμε να παραμείνουμε πιστοί έως τέλους στο Χριστιανικό χαρακτήρα του . Συνεπώς δεν μας ενδιαφέρει ούτε να σκανδαλίσουμε εσάς τους άλλους ούτε όμως να συμμεριστούμε τις όποιες ΄΄ επιφυλάξεις/διαφωνίες .. ή συνειδησιακές τύψεις σας . Μόνον να βάλλετε καλά στο νούς σας ότι το επόμενο στάδιο του σχεδίου τους είναι να καταστεί επιλεγόμενο το Μάθημα και το τελευταίο στάδιο να το καταργήσουν εντελώς. Αντιληπτόν ; Σύρετε λοιπόν και κάμετε αυτό που θέλετε. Εμείς , - είναι επίσης δικαίωμά μας - να μην θέλομε να καταστούμε ένα ακόμη ΄΄ άλλοθι ΄΄, συναινώντας , στο βωμό των αντισυνταγματικών αλλαγών του οποιουδήποτε Υπουργού Παιδείας μήτε είμαστε ΄΄ πρόθυμοι ΄΄ να τοποθετήσουμε ένα ακόμη καρφί κατά του σώματος του σταυρούμενου και πραγματικά ΄΄ δηλητηριαζόμενου ΄΄ τώρα Μαθήματος που ανήκει Νομιμότατα στο Χριστιανισμό . Αυτά για το ποιός δηλητηριάζει ποιόν και για το ποιός παίζει τελικά το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" των Κυβερνώντων .

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)