14/11/16

Εντολή εκτύπωσης όλων των βιβλίων του Δημοτικού για το έτος 2017-2018, εκτός από τα βιβλία Θρησκευτικών


Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ιεραρχίας προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να υπάρξει εγκύκλιος ανάκλησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και εντολή εκτύπωσης και για το επόμενο σχολικό έτος (2017-2018) των σημερινών βιβλίων Θρησκευτικών.
Φαίνεται πως τη στιγμή που η Ιεραρχία αναλώνεται στην συγκρότηση μια ακόμη επιτροπής διαλόγου, το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις για το μάθημα. Με σημερινή (14.11.2016) Απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας εγκρίνει την παραγωγή των σχολικών εγχειριδίων του Δημοτικού Σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2017-2018. Στους τίτλους των προς εκτύπωση βιβλίων υπάρχουν τα βιβλία για όλα τα μαθήματα εκτός από τα βιβλία για τα Θρησκευτικά. Προφανώς το ΙΕΠ με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζει τα νέα βιβλία που βασίζονται στα νέα Προγράμματα Σπουδών και η απόφαση για απόσυρση των σημερινών βιβλίων είναι οριστική. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει νέο μάθημα Θρησκευτικών με νέα Προγράμματα Σπουδών και νέα βιβλία. 
Ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την διαφαινόμενη οριστική κατάργηση του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το χάλι με τις φωτοτυπίες μέχρι πότε θα συνεχιστεί. Έλεος πια κύριοι του υπουργείου.

Unknown είπε...

Πολύς και μεγάλος ντόρος, έγινε για τα νέα προγράμματα σπουδών των θρησκευτικών (που μάλλον α-θρησκευτικά θα έπρεπε να λέγονται) και κατά του προηγούμενου υπουργού παιδείας.
Κανείς(;;;!!!) δεν έδωσε σημασία σε αυτό που είπε ο Γιαγκατζόγλου ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ενήμερος και μάλιστα είχε δώσει την συγκατάθεσή του;
Μήπως τα βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας είναι ορθόδοξα;
Δεν βλέπει η διοικούσα εκκλησία τι γράφουν τα βιβλία που ήδη διδάσκονται;
Σήμερα πάλι, με αφορμή το ότι ο γιος μου γράφει διαγώνισμα στα θρησκευτικά(Α λυκείου) τον άκουσα που έλεγε το μάθημα μεγαλόφωνα και μιλούσε για την ηθική.
Ε λοιπόν αγαπητοί μου, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Χριστιανισμός εξισώνεται με το ισλάμ, και δεν είναι η πρώτη φορά που το επισημαίνω.
Και όταν του είπα του παιδιού ότι δεν είναι έτσι και πως ο Χριστιανισμός δεν είναι θρήσκευμα όπως το ισλάμ αντέδρασε και έπρεπε να του εξηγήσω πως είναι άλλο πράγμα τα θρησκεύματα που είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και άλλο πράγμα ο Χριστιανισμός που είναι η Θεόσδοτη αλήθεια.
Και εγώ ρωτάω : Μήπως πρέπει οι Χριστιανοί να ζητάμε πλέον να εξαιρούνται τα παιδιά μας από το μάθημα των θρησκευτικών;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)