13/11/16

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λίγο πριν την Ιεραρχία (;)

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΑΥΓΗ σε άρθρο της για το μάθημα των Θρησκευτικών αναφέρεται στην προσφυγή της ΠΕΘ στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους προσφεύγοντες ως "ακραίους θεολόγους της ΠΕΘ"
Στο ίδιο άρθρο μεταφέρεται απόσπασμα της ομιλίας του Κώστα Γαβρόγλου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου που δηλώνει ότι πρόθεσή του είναι
"Να προχωρήσουμε να σχεδιάσουμε τα βιβλία στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να αξιολογήσουμε πώς πήγαν τα πράγματα φέτος, να γίνουν καταρτίσεις των θεολόγων και να πάμε μπροστά". 
Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται “ραντεβού” μεταξύ του νέου υπουργού με τον κ. Ιερώνυμο για τις 21 Νοεμβρίου". Υπενθυμίζουμε ότι η έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας έχει αποφασισθεί να γίνει στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχεί η ΑΥΓΗ. Στα μάτια της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ δεν υπάρχουν ακραίοι και μεσαίοι. Έχει σημασία το δίκιο που το δίνει ο νόμος.
Μάλλον η ΑΥΓΗ είναι πληροφορημένη για το δίκαιο αίτημα των Θεολόγων και κοιτά όπως μπορεί να τους βρίσει γιατί θα της χαλάσουν τα σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΘ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ 97% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΖΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να πληροφορήσει κάποιος την Αυγή και το συντάκτη του άρθρου ότι ο νέος υπουργός κατά την τελετή παραλαβής πριν από το «Θα προχωρήσουμε….» είπε και τα εξής:
«…..νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μείνουμε σταθερά στις δηλώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο όταν βγήκαν μετά τη συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο, να προχωρήσουμε ……..» (κατά λέξη)
Και τα ερωτήματα που προκύπτουν:
-δεν τα πρόσεξε τα λόγια αυτά ο αρθογράφος;
- αν τα πρόσεξε τότε γιατί τα αποσιωπά; (τυχαία;)
-δεν πρόσεξε ότι ο υπουργός αναφέρεται και στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου; (ας ψάξει να τις βρει).
(Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για διδασκαλία των Θρησκευτικών από τα παλιά βιβλία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και μέχρι να γραφούν τα νέα).
-είναι αυτό αντικειμενική ενημέρωση; (αν φυσικά νοιάζεται για κάτι τέτοιο).
Βέβαια η Αυγή κάνει τη δουλειά της και καλά κάνει. Το ζήτημα είναι με την Εκκλησία . Γιατί επιτρέπει να «σέρνεται» ακόμη αυτή η κοροϊδία απέναντι σε έναν ολόκληρο κόσμο; Γιατί δεν μπορεί να ισχύουν και οι δηλώσεις της κυβέρνησης (δηλώσεις του κ. Φίλη μετά τη συνάντηση) και οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου (όπως λέει ο κ. υπουργός)! Κοινός νους χρειάζεται!
Η Εκκλησία θα πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να πάρει επίσημα θέση και να φροντίσει να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θέμα. Τόσο δύσκολο είναι; Διαφορετικά η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη.
Και κάτι ακόμη για το «ακραίους θεολόγους»:
Επειδή η ΠΕΘ εκφράζει και εμένα προσωπικά θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι προσβλητικός και τον επιστρέφω. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο τον καλώ να κοιταχτούμε κατάματα και να δούμε σε ποιον τελικά ταιριάζει ο χαρακτηρισμός αυτός.
Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

τον ειλικρινη, τον υποστηριζοντα το δικιο,την πίστη, την παραδοδη, και τον τοπο του,
τον χαρακτηριζουν ακραιο.
Παλιοτερα μας ελεγαν αφελεις, γραφικους, συντηρητικους.
Έχει ξεκινήσει πολλα χρόνια και σ' όλους τους χώρους αυτή η τακτική.


Ανώνυμος είπε...

Θα πάρω μια " Αυγή " για προσάναμμα στο τζάκι. Γιαυτό είναι μόνο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)