21/11/16

Δεν αναστέλλεται η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών στα Θρησκευτικά


Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκαν στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η συζήτηση από το σημείο που είχε συμφωνηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Είπε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα συνεχισθεί ο διάλογος μεταξύ των επιτροπών που έχει συστήσει η Εκκλησία και το ΙΕΠ για το θέμα.
Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στη συνθετότητα της διαδικασίας αλλαγής όλων των μαθημάτων και ειδικότερα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τόνισε ότι η επιτροπή της Εκκλησίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ύδρας θα συζητήσει με την αντίστοιχη επιτροπή του ΙΕΠ ώστε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις επί του νέου Προγράμματος Σπουδών. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν αναστέλλεται η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών αλλά θα ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις όσων τα διδάσκουν και της επιτροπής της Εκκλησίας στη διαδικασία παραγωγής των νέων βιβλίων Θρησκευτικών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εἶναι ἐκπληκτική ἡ κοροϊδία ὅλων πρός τόν λαό. Δηλαδή βάσει τῶν δηλώσεων τοῦ νέου Ὑπουργοῦ τό νέο πρόγραμμα σπουδῶν παραμένει καί τό μόνο πού ἐνδέχεται νά γίνει δεκτό εἶναι μερικές διορθώσεις προκειμένου αὐτό τό νέο πρόγραμμα σπουδῶν νά καθιερωθεῖ πλέον καί νά πάρει καί τή μορφή τοῦ ἐγχειριδίου τῆς διδασκαλίας τῶν νέων οἰκουμενιστικῶν Θρησκευτικῶν τοῦ κακοῦ μας τοῦ "καιροῦ"! Μηδέν ἀπό μηδέν, ἴσον μηδέν! Μπράβο σέ ὅλους!

Ανώνυμος είπε...

Το πούλησε το μάθημα ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτά αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος κ. Ιερώνυμε;
Ποιος διάλογος επί του Νέου Προγράμματος;
Το νέο Πρόγραμμα είναι γραμμένο σε διαθρησκειακή λογική. Αυτή η ταυτόχρονη διδασκαλία όλων των θρησκειών με το Χριστιανισμό, δημιουργεί όλα τα θεολογικά και παιδαγωγικά προβλήματα.
Επιστημονικά δε είναι απαράδεχτο να διδάσκεις ετερόκλητα θέματα ως ένα.
Πουθενά δεν συμβαίνει αυτό και σε κανένα τομέα.
Επιπλέον είναι παράνομο διότι ασκεί προσηλυτισμό σε ανήλικους μαθητές εντός του χώρου του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς που είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν τους μαθητές από τη σύγχυση, τον προσηλυτισμό και την επακόλουθη εκμετάλλευση. Ο προσηλυτισμός είναι ποινικό αδίκημα. Είμαστε υποχρεωμένοι ενώπιον Θεού και ανθρώπων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όλο αυτό το φιάσκο που συμβαίνει εκμεταλλεύεται την άγνοια του νόμου και την ανασφάλεια πολλών. Είναι όμως παράνομο και καταρρέει νομικά. Όσο περισσότεροι θεολόγοι πούμε "όχι στη διδασκαλία του νέου Προγράμματος των Θρησκευτικών" τόσο καλύτερα.
Η επιτροπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας είναι άτυπη. Δεν μπορεί να επιβάλει κάτι στους θεολόγους. Εμείς προχωράμε με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τις δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν ότι οι Ορθόδοξοι μαθητές πρέπει να διδάσκονται θρησκευτικά σύμφωνα με την πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. (Αυτό ο κ. Ιερώνυμος το ξέχασε ή δεν γνωρίζει ποια είναι η πίστη της Ορθόδοξης Εκκλησίας;;;) Ισχύουν οι γνωματεύσεις των κ. Γ.Κρίππα και Α.Βλάχου. Αυτές, νομικά, μας κατοχυρώνουν πλήρως. Ευτυχώς υπάρχει και Θεός που βλέπει το χαμό που γίνεται. Όσο τους επιτρέπει επιδεικνύουν εγωιστικά την ισχύ τους. Επειδή όμως, όλοι ενώπιον του Θεού θα δώσουμε λόγο για το ρόλο που παίξαμε και τη στάση τη σωστή που είχαμε την ελευθερία να επιλέξουμε, ας κάνουμε το καθήκον μας και έχει Εκείνος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με τον καλύτερο τρόπο. Καμία δειλία.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή μας λένε :δοκιμαστε τα επικύνδινα και ανάλογα με την εμπειρία σας θα τα αλλάζουμε.

Παράλογα τελείως. Δεν ξέρουν πώς να μας κοροϊδέψουν και μας λένε ασυναρτησίες .
Ή δεν ξέρω γιατί κωλύονται να πουν την αλήθεια.
Η Εκκλησία πάντως πρέπει να πεί αλήθεια

Αντικοικουμενιστής είπε...

Τελικώς, τις κυβερνά τούτον τον τόπον; Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Αντιοικουμενιστής είπε...

Παρήλθαν και τα θρησκευτικά! Άπαντα έχουν καλώς! Το νέο πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί κανονικώς και αι επιτροπαί θα συνεδριάζουν εις το διηνεκές έως ότου λησμονηθή και αύτη η τεχνητή κρίσις. Πόσο έτι χαμηλότερα θα φθάσεις "μακαριώτατε"; Ο Άγιος Τριαδικός, Ύψιστος Θεός, ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)