17/11/16

Οδηγίες διδασκαλίας Θρησκευτικών Γ΄ Γενικού Λυκείου

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 42/20-10-2016 του Δ.Σ.) απέστειλε τη διδακτέα ύλη και οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων που εξετάζονται μόνο σε ενδοσχολικό επίπεδο στη Γ ́ τάξη Ημερησίου ΓΕ.Λ και στη Δ ́ τάξη Εσπερινού ΓΕ.Λ για το σχ. έτος 2016-2017.
Για τα Θρησκευτικά οι Οδηγίες αναφέρουν:
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά 
Από το σχολικό έτος 2016-17, για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες,
εφαρμόζεται το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού - Γυμνασίου (Απόφαση 143575/Δ2/07-09-2016, ΦΕΚ Β 2920/13.09.2016) και Λυκείου (Απόφαση 143579/Δ2/07-09-2016, ΦΕΚ Β 2906/13.09.2016), σε αντικατάσταση του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών και των Αναλυτικών Προγραμμάτων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (2003), καθώς και του Αναλυτικού Προγράμματος του Λυκείου (1998), ως προς τα τμήματά τους που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, αντίστοιχα.

Οδηγίες Διδασκαλίας
Για τον σκοπό αυτό το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε τις εξής εγκυκλίους:
1. Οδηγίες εφαρμογής των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο (αρ. Πρωτ. 159005/Δ2/27-09-2016)
2. Αναλυτικές Διδακτικές Οδηγίες για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο (αρ. Πρωτ. 161005/Δ2/30-09-2016)
3. Αναλυτικές Διδακτικές Οδηγίες για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο (αρ. Πρωτ. 164531/Δ2/05-10-2016)

Διδακτικό Υλικό
Μέχρι την έκδοση νέων διδακτικών βιβλίων, για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της διδασκαλίας, οι Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων που εκπόνησαν τα νέα Προγράμματα Σπουδών, σε συνεργασία με ομάδες εκπαιδευτικών, συγκέντρωσαν διδακτικό υλικό για τον μαθητή, δηλαδή το εκπαιδευτικό υλικό που χρειάζεται για την πρώτη εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς επίσης επιπλέον πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό για τον εκπαιδευτικό. Το υλικό έχει ψηφιακή μορφή και περιλαμβάνει γραπτά κείμενα, εικόνες, πολυμεσικά κείμενα κ.ά. Είναι προτεινόμενο και ενδεικτικό, ενώ η συλλογή και ο εμπλουτισμός του θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Στη διεύθυνση: http://iep.edu.gr/index.php/el/ ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να βρει τα κείμενα των Προγραμμάτων, τους Οδηγούς Εκπαιδευτικού, το προτεινόμενο διδακτικό υλικό, ανακοινώσεις και ειδήσεις για την εφαρμογή, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με την Επιστημονική Ομάδα Έργου για την επιμόρφωση και υποστήριξη της εφαρμογής των νέων Προγραμμάτων Σπουδών κ.ά.

Δείτε όλες τις Οδηγίες και ύλη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι αν κάποιος συνάδερφος δε γνωρίζει χρήση Η/Υ πώς θα διδάξει τα νέα προγράμματα ανεγκέφαλοι εγκέφαλοι του ΙΕΠ ; Αφού η χρήση και γνώση Η/Υ και Ιντερνέτ ΔΕΝ αποτελούσε προαπαιτούμενο διορισμού στη Μέση Εκπ/ση ΠΩΣ απαιτείτε τέτοια πράγματα από τους συναδέρφους ΠΕ01;

Ανώνυμος είπε...

Oι συναδελφοι δεν επιτρέπεται να παραβιασουν το συνταγμα.Σοβαρα θα διδαξετε τηνΡιανα?Μα δεν ντρεπεστε?

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ανακρίβειες στην ύλη της Γ λυκείου περιέχονται και κείμενα του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου και άλλα ορθδόδοξα ανοίξτε και δείτε τα και μην συκοφαντείται τη νέα προσπάθεια που γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα! Βάζουμε και μερικά σωστά κείμενα για ξεκάρφωμα και όλα τα υπόλοιπα είναι ο Θεός να σε φυλάει!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)