15/11/16

Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων με το γάμο

Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων με το γάμο
Την έντονη διαφωνία τους με την εναρμόνιση της χώρας μας με τη σχετική κοινοτική οδηγία εξέφρασε ο εισηγητής του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «νομιμοποιείται το τρίτο φύλο» και θα διαμορφωθεί μία «κοινωνία χαλαρών ηθών».

Αίσθηση déjà vu των τριγμών που προκάλεσε στην συγκυβέρνηση το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας η οποία προβλέπει την καθολική εξίσωση στα εργασιακά του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο δίνοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εισηγητής του κυβερνητικού εταίρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, εμφανίστηκε λάβρος απέναντι στην οδηγία, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα διαφοροποιήσει τη θέση του καταψηφίζοντας τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς όπως υποστήριξε - προκαλώντας αίσθηση - επιχειρεί να «νομιμοποιήσει το τρίτο φύλο» και θα οδηγήσει σε μία «κοινωνία χαλαρών ηθών».

Ο κ. Κατσίκης άσκησε δριμεία κριτική στην επίμαχη οδηγία, επαναλαμβάνοντας τους φόβους που είχαν εκφράσει οι ΑΝΕΛ και κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης, ότι η πλήρης εξομοίωσή του με τον πολιτικό και θρησκευτικό γάμο θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία από πλευράς των ομόφυλων ζευγαριών.

«Όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο συμβίωσης και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία των βουλευτών έλεγε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε. Το νομοθέτημα εδραιώνει τον γενετήσιο προσανατολισμό. Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο», σημείωσε ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Επιχειρώντας, δε, να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την έντονη δυσφορία του κόμματός του απέναντι στο νομοθέτημα, μάλλον προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση, αφού υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν εναντιώνονται στην ισότητα ανεξαρτήτως φύλου και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όπως πρόσθεσε: « Οι εκτροπές του οικογενειακού θεσμού ή οι αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν στον αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών. Για εμάς τους ΑΝΕΛ μεγαλύτερη αξία έχει ο σεβασμός του ανθρώπου απ’ όπου απορρέει η απόρριψη οποιοδήποτε θεσμού υποκατάστατου της οικογένειας».

Να σημειωθεί πάντως ότι η διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου διατυπώνεται εκ του ασφαλούς, καθώς τα επίμαχα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας, έχουν ήδη αποσπάσει τη θετική ψήφο της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, συνεπώς δεν τίθεται θέμα μη εισαγωγής τους προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Τις αντιδράσεις του συγκυβερνώντος κόμματος επιχείρησε να κάμψει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ξεκαθαρίζοντας με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι η εν λόγω κοινοτική οδηγία δεν έχει ουδεμία σχέση με τη δυνατότητα υιοθεσίας από άτομα του ίδιου φύλου ή σύναψης γάμου μεταξύ τους.

«Δεν ανοίγει παράθυρο για άλλες αλλαγές πλην εκείνων στα εργασιακά. Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση και νομοθέτηση με κανόνα την καχυποψία. Για να γίνει αυτό που θέλει ειδική νομοθετική ρύθμιση. Έχει εξαιρεθεί από το νόμο και δεν μπορεί να έρθει με έμμεσο τρόπο με κύρωση μιας οδηγίας. Δεν ανοίγει τέτοια συζήτηση. Απλώς οι έννομες συνέπειες του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ετερόφυλων μεταφέρονται και στο σύμφωνο μεταξύ ομόφυλων. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ούτε υιοθεσία ούτε γάμος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Η υπό συζήτηση ευρωπαϊκή οδηγία προβλέπει επίσης ποινικές και χρηματικές κυρώσεις εφεξής για τις διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ, ενώ επιχειρείται η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις. Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος θα διερευνά τέτοια περιστατικά.
skai.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο τα βασανιστήρια που είναι ποινικοποιημένες πράξεις και άλλο οι "διακρίσεις" τις οποίες ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει και που τώρα μόλις ποινικοποιούνται, και που μπορεί πολλές φορές να σημαίνει ποινικοποίηση του ορθόδοξου λόγου και του ελληνικού πατριωτικού λόγου!

Τίτος

Ανώνυμος είπε...

Aς ριξουν την κυβέρνηση.Ολα τα αλλα ειναι θέατρο

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Οι γαμοι των ομοφυλόφιλων ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΙ διοτι δεν συναδει o νομος με το Ορθοδοξο προοιμιο.Παει τελειωσε
Αν το Συνταγμα μετα την Αναθεωρηση δεν περιλαμβανει το ΠΡΟΟΊΜΙΟ καθως και το αρθρο 3.τοτε ας γνωριζουν οι νεοταξιτες οτι θα εχουμε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΟΧΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.Θα εχει λοιπον η εκτελεστικη εξουσια παραβιασει τον στοχο της αναθεωρητικής βουλης και το αποτελεσμα θα ειναι ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!
Οποτε αυτος ο τωρινος σατανικος νομος ειναι και θα ειναι παρανομος εσαει.
Βεβαια ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ειναι αυτοι που μας κυβερναν ,αλλα ο Θεος θα φερει την ποθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στον Ελληνα

Ανώνυμος είπε...

Τα βασανιστήρια είναι ήδη ποινικοποιημένες πράξεις.
Αυτό που ποινικοποιείται αντιδημοκρατικά τώρα είναι η ελευθερία των πράξεων και της διαλογής, να κάνει ο καθένας και να διαλέγει, όπως νομίζει σύμφωνα με τις απόψεις του.

Αριστοδήμος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)