4/11/16

Οι απόψεις του νέου Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά

Η κόντρα του Νίκου Φίλη με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο αλλά και η σημερινή του επιμονή να παραμείνει Υπουργός μόνο στο Παιδείας τον οδήγησε εκτός της κυβέρνησης.
Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.
Είχε οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που προώθησε τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και σχεδίαζε τις αλλαγές στο Λύκειο (μαζί με την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου του Αντώνη Λιάκου).
Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 29.05.2016 υπεραμύνθηκε των απόψεων του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά. Στην ερώτηση δημοσιογράφου:
"Θα αλλάξει τελικά ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών; Ο κ. Φίλης μιλάει για ένα μάθημα με ισχυρότερα τα στοιχεία της θρησκειολογίας. Η πλευρά της Εκκλησίας αντιδρά και κάνει λόγο για επιβολή από το Σύνταγμα του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος".
ο Κώστας Γαβρόγλου είχε απαντήσει:
"Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΒΩΣΕΙ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΖΗΤΗΜA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΣΟ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζουμε να σεβαστεί τα δικαιωμάτα όχι μόνο των χριστιανορθόδοξων αλλά και όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)