6/11/16

Κώστας Γαβρόγλου για τις σχέσεις με την Εκκλησία: "Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα"


Γαβρόγλου για Εκκλησία και... "μακριά κι αγαπημένοι"
Τη δική τους σημασία έχουν οι δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος πριν λίγο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο νέος υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
"Όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος, δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη φράση που είπε χθες για την Εκκλησία, το "μακριά κι αγαπημένοι", δήλωσε: Το "μακριά κι αγαπημένοι" ισχύει για όλες τις οικογένειες...".
Newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους ο νέος Υπ. Παιδείας.
Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα "συμφωνηθέντα". Κοινώς δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το μάθημα των Θρησκευτικών. Να μείνει το μάθημα ως έχει για φέτος ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος. Και ο Φίλης το άφησε όπως εκείνος ήθελε, με τα νέα Προγράμματα Σπουδών.
Λοιπόν, αργά ή γρήγορα, τα "συμφωνηθέντα" θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο. Τότε ο Γαβρόγλου θα πρέπει να πάρει πίσω τα νέα Προγρ. Σπουδών του Φίλη και του Γιαγκάζογλου. Διαφορετικά θα δημιουργήσει εκ νέου εντάσεις στις σχέσεις κυβέρνησης - αριχεπισκοπής. Και αυτό δεν θα αρέσει στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν τον τοποθέτησε εκεί για να αποκτήσει έναν νέο Φίλη.
Εξελίξεις προσεχώς...

Ανώνυμος είπε...

Ας πει κάποιος στον Γαβρόγλου ότι ο Αρχιεπίσκοπος προσφωνείται "Μακαριώτατος" και όχι "Σεβασμιώτατος". Τουλάχιστον αυτά τα ήξερε πολύ καλύτερα ο Φίλης...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)