29/1/17

Συνάντηση Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ με τον Υπουργό Παιδείας και συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Συνεχίζονται, όπως φαίνεται σε πολύ καλό κλίμα, οι «συζητήσεις» για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ο φακός αποτύπωσε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας να συζητά με ένα από τα μέλη της επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία, το Μητροπολίτη Ύδρας που άγει σήμερα τα ονομαστήριά του. Ο Υπ. Παιδείας βρισκόταν στην Αίγινα και επισκέφθηκε τον Ιεράρχη, για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή. Η συζήτηση, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dogma.gr δεν έμεινε μόνο στις ευχές. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για καίρια θέματα, μεταξύ αυτών και το μάθημα των Θρησκευτικών και μάλιστα και οι δύο φαίνονταν ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Στην Αίγινα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Μεταξύ άλλων ευχήθηκε σχετικώς στον Σεβασμιώτατο και ο Εξοχώτατος Υπουργός Παιδείας Ερεύνης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον κ. Υπουργό και ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για φλέγοντα και ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και πολλά ακόμη θέματα της επικαιρότητας, όπως το ζήτημα των Θρησκευτικών και της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως. Ο Μητροπολίτης Ύδρας, εξάλλου, είναι μέλος της τριμελούς επιτροπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το dogma.gr εύχεται στο Μητροπολίτη Ύδρας χρόνια πολλά και ευλογημένα γεμάτα υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο που επιτελεί στην Τοπική Εκκλησία, αλλά και στην Εκκλησία της Ελλάδος ως μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς φοβόμαστε και εμείς ότι δηλαδή '' Συνεχίζονται, όπως φαίνεται σε πολύ καλό κλίμα, οι «συζητήσεις» για το μάθημα των Θρησκευτικών. '', διότι τα ίδια συνέβαιναν και στο Μέγαρο Μαξίμου στην τότε συνάντηση Πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου και όλοι είδαμε που καταλήξαμε: Σε ένα απέραντο Αλλαλούμ σχετικά με το εάν θα εφαρμόζεται το Παλαιό Πρόγραμμα των Θρησκευτικών ή το Νέο. Και η διγλωσσία καλά κραττεί ακόμη . Σωστά ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)