9/3/17

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου διαφώνησε με την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας για τα Θρησκευτικά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του orthodoxia.info "ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα χειρίστηκε το κομμάτι της ανάλυσης του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες, διαφώνησε κάθετα με την εισήγηση του μητροπολίτη Ύδρας κάνοντας λόγο για αποσπασματική επιλογή προτάσεων αλλά και για υπαναχώρηση από τις βασικές τοποθετήσεις της Εκκλησίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν τόσο κατά την κοινή συνεδρίαση της ΔΙΣ με τους Θεολόγους όσο και κατά την τελευταία συνεδρία της ΙΣΙ για το θέμα, αλλά και από τα όσα υποστήριζε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Αυτό το οποίο προκάλεσε την ενόχληση του Αρχιεπισκόπου ήταν η παρέμβαση του μητροπολίτη Ηλείας ο οποίος φέρεται να είπε πως άλλα αποφασίζει η ΙΣΙ κι άλλα γίνονται, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει ώστε να είναι σαφής η θέση της Ιεραρχίας".
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο orthodoxia.info.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αντίθεση με όσα γράφει το ιστολόγιο σας ο Μητρ. Ύδρας δίνει τον αγώνα για να μην υπάρξουν τα ενδιάμεσα προσωρινά βιβλία/φάκελοι μαθητή. Το amen.gr γράφει ότι ο Ύδρας χαρακτήρισε αυτούς τους φακέλους υλικού (sic) δούρειο ίππο μέσω του οποίου επιχειρείται να περάσει στα σχολεία το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.
Ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι θα γίνει ότι ξεκινήσει ο πρόσωπο προς πρόσωπο διάλογος της Τριμελούς Αρχιερατικής Επιτροπής και των βοηθών της με τα στελέχη του ΙΕΠ και του ΥΠΠΕΘ.

Ανώνυμος είπε...

Ἔλεος! Ἐπιτέλους δέν βλέπουμε τήν ἀπάτη καί τήν ὑποκρισία. Ὁ Ναυπάκτου ἔχει ἁπόλυτο δίκηο! Τί νά δοῦμε καί τί νά περιμένουμε; Κανένας διάλογος δέν πρόκειται νά γίνει. Ἡ Ἱεραρχία ὑπαναχώρησε καθώς καί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος. Ἐφ' ὅσον στήν πράξη τό Ὑπουργεῖο δέν δέχεται τήν ἐκκίνηση ἀπό μηδενική βάση πού ὑποσχέθηκε ὁ Πρωθυπουργός ὅλα πλέον εἶναι σικέ! Ἡ Ἐκκλησία (ὡς Ἱεραρχία καί διοίκηση βεβαίως) παγιδεύθηκε στό πολιτικό παιγχνίδι! Εἶναι ἡλίου φαεινότερο! Ἐπιπλέον εἶναι δυστυχῶς μᾶλλον προφανές ὅτι στήν Ἐπιτροπή Διαλόγου τῆς Ἐκκλησίας οἱ θέσεις κάθε ἄλλο παρά ξεκάθαρες καί ἀθῶες εἶναι. Μᾶλλον ἐκεῖ εἶναι ὁ Δοὐρειος ἴππος! Εἶναι φοβερό! Ὅ,τι ἔγινε μέ τή σύνοδο τῆς Κρήτης καί τήν σχετική διγλωσσία γίνεται κι ἐδῶ. Καλά λοιπόν οἱ τυφλοί τῆς Πολιτείας, ἀλλά καί οἱ ὑποτίθεται βλέποντες τῆς Ἐκκλησίας εἶναι οἱ πλέον ἐπικίνδυνοι καί εὐαγγελικῶς ἀποδοκιμαστέοι. Πάλι καί νέα προδοσία ἐξυφαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται η "Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος" γενικά, είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία μας εδώ και πολλά χρόνια. Χάος και διάλυση παντού και "η πνευματική μας ηγεσία" σφυρίζει αδιάφορα. Είθε ο Θεός να μας λυπηθεί και να αναδείξει ηγέτες οι οποίοι "την ψυχήν αυτών θύσουσιν υπέρ των προβάτων.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα, γίνονται με την ανοχή , αν όχι με την έγκριση "της Εκκλησίας". Ας πάψουν λοιπὀν οι "Αγιοι Πατέρες" να μας κοροϊδεύουν. Δεν τους πιστεύει πιά κανείς και μόνο οι αυλοκόλακες τους λιβανίζουν με τον λιβανωτό της αρεσκείας τους.
Αυτό μου θύμησε ένα ανέκδοτο που διάβασα κάποτε.
"Μην συμφωνείς πάντοτε με αυτά που λέει ο Αρχηγός. Οταν λέει Οχι, να λες κι' εσὐ Οχι".

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νερό έχει βάλει η εισήγηση του Ύδρας. Δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ. Θέλουμε καθαρό ΟΡΘΟΔΟΞΟ μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανώνυμε δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί ότι η Πολιτεία "δουλεύει" τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και προχωράει το ΠΣ όπως είχε αρχικά προγραμματίσει, χωρίς να "ιδρώνει το αυτί της" για το Σύνταγμα, τους νόμους, τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τις αποκαλύψεις για την Arigatou κ.α. σε βάρος του ΠΣ και μελών της συγγραφικής ομάδας;
Ακόμη πιστεύετε στο διάλογο;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)