14/3/17

Εκδήλωση του Παραρτήματος ν. Αργολίδας της ΠΕΘ για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Δελτίο Τύπου
Το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Νομού Αργολίδος σε συνεργασία με τον σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», επ΄ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας, διοργάνωσε διάλεξη η οποία είχε ως θέμα: «Ορθόδοξη Πίστη και Πνευματική ζωή», με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Πριγκιπάκη Δρ Θεολογίας.
Ο ομιλητής, με τον μεστό νοημάτων και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο του, χρησιμοποιώντας αρκετά παραδείγματα, από τη νηπτική, κυρίως, Παράδοση της Εκκλησίας μας, έκανε αρχικά μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο χρονικό του εορτασμού της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και κατόπιν ανέλυσε την έννοια της πνευματικότητας και της πνευματικής ζωής και τη σχέση της με την Ορθόδοξη πίστη, στηριζόμενος στη Βιβλικοπατερική μας παράδοση. Μετά το πέρας της διαλέξεως, ο ομιλητής απάντησε σε διάφορα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν και ακολούθησε συζήτηση.
Η παραπάνω διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 (Κυριακή της Ορθοδοξίας) και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» στο Άργος.
Εκ του Παραρτήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)