3/3/17

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου οι αιτήσεις παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 2 Μαρτίου 2017
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 2 Μαρτίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή Δ.Ε.
Απορρίφθηκε αίτηση ανάκλησης μετάταξης Διοικητικού Υπαλλήλου και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού.
Έγινε δεκτή 1 αίτηση αποδέσμευσης εκπαιδευτικού για μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της παρ. 7 του Ν. 1824/1988 και τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 4440/2016.
Διαπιστώθηκε υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε Μουσικά σχολεία σύμφωνα με την περ. 12 της παρ.2 του άρθρου 12 του Π.Δ.100/97. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 υπεραριθμία εκπαιδευτικού σε Διαπολιτισμικά σχολεία.
Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων μετάθεσης, ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 23:59
Η υποβολή των αιτήσεων παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης θα γίνει το 1ο δεκαήμερο του Απριλίου.
Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών μετά και τις σημερινές προσλήψεις στη Γενική εκπαίδευση έχουμε 3116 προσλήψεις, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία 445, στις δομές της Ειδικής Αγωγής (εξατομικευμένη και παράλληλη) 2354 και στις ΔΥΕΠ 220 συνολικά και στις δυο βαθμίδες. Παράλληλα υπάρχουν και 68 προσλήψεις σε ΚΕΔΔΥ, Σιβιτανίδειο και στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα. Τέλος έχουν διατεθεί και 55000 ώρες για πρόσληψη ωρομισθίων στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
Ανακοινώθηκε σήμερα η εφαρμοστική εγκύκλιος 35527/Ε2/3-3-2017 σχετικά με τη βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 4452/2017 αναγνωρίζεται προϋπηρεσία μέχρι 7 έτη για εργασιακή σχέση πλήρους απασχόλησης. Για εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης ο αναγνωριζόμενος χρόνος μειώνεται αναλόγως. Η αναγνώριση θα γίνει από τα ΠΥΣΔΕ στα οποία ανήκει ο κάθε εκπαιδευτικός.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Κατά τη συνάντηση αυτή τονίσαμε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αναφερθήκαμε στην ανάγκη τροποποίησης του Π.Δ. 50/96 και 100/97 με βάση και τα πορίσματα της επιτροπής (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ) για τα θέματα αυτά. Επισημάναμε το πολύ σοβαρό ζήτημα του ασφαλιστικού που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να εργάζονται μέχρι τα 67 έτη, έχοντας σχεδόν 50 χρόνια διαφορά ηλικίας με τους μαθητές τους! Τονίσαμε ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να αποχωρεί στα 60 έτη με 30 χρόνια εργασίας. Τέλος αναφερθήκαμε και στις θεωρίες που διατυπώθηκαν από “υπεύθυνους παιδείας της Ν.Δ” περί εκπαιδευτικών “φαντασμάτων” τονίζοντας ότι στα χρόνια των Μνημονίων η Δημόσια εκπαίδευση παραμένει όρθια και στηρίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με το μεράκι, την ευσυνειδησία και την ευαισθησία των πολλάκις συκοφαντημένων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών που γυρίζουν πολλές φορές σε 3 έως και 5 σχολικές μονάδες για να καλύψουν το ωράριό τους!
Από τη μεριά του Υπουργού για το ζήτημα των μονίμων διορισμών δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό τους. Μας τόνισε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης. Τέλος ανέφερε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με τα μέλη των Υ.Σ. για θεματικά ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.
Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αθήνα 3/3/2017
Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)