9/3/17

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΕΘ για άνιση αντιμετώπιση των Πτυχιούχων Θεολογίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 32
Προς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Λεωφ. Μεσογείων 96
11527
ΑΘΗΝΑ
Θέμα: Άνιση αντιμετώπιση των Πτυχιούχων Θεολογίας
Μετά την επανάληψη της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2017 (ΦΕΚ 10/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)
που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), ζητούμε να πληροφορηθούμε τον λόγο για τον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών της πατρίδας μας: α) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και β) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Επισημαίνουμε ότι, στην εν λόγω προκήρυξη κατόπιν ανακλήσεώς της συμπεριελήφθησαν πτυχία θεωρητικών και ανθρωπιστικών σπουδών (Ελληνικής Φιλολογίας, Ξενόγλωσσων Φιλολογιών καθώς και Τουρκικών Σπουδών), εκτός από της Θεολογικής Επιστήμης που είναι κατ’ εξοχήν ανθρωπιστική και κοινωνική.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω προκήρυξης και την συμπερίληψη και των Πτυχιούχων Θεολογίας στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων πολιτών (άρθ. 4 του Συντάγματος).
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Σπαλιώρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στήν Πανελλήνια ἕνωση Θεολόγων γιά τήν καίρια παρέμβασή της πού ὑπερασπίζεται τά δίκαια καί τά δικαιώματα τοῦ θεολογικοῦ κλάδου, ὁ ὁποῖος ἀπ' ὅ,τι φαίνεται μᾶλλον εἶναι ὑπό διωγμόν!

Ανώνυμος είπε...

ο σεβασμ. Μεσογαίας λέει στο βίντεο ότι δρα "συνδικαλιστικά" η ΠΕΘ.
Επίσης για κάποιον άθεο θεολόγο και για μια πολυ καλή θεολογο.
Για ακούστε τα .
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά κάτι δεν με έπειθε για καλές εξελίξεις.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)