21/4/17

Κώστας Γαβρόγλου για Θρησκευτικά: Από το Σεπτέμβριο αποσύρουμε τα παλιά βιβλία και εγκαινιάζουμε το φάκελο του μαθητή


Απόσπασμα συνέντευξης του Κ. Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (21.04.2017)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευνόητο. Ποιο βιβλίο μπορεί να γραφτεί και να συνδυάζει ταυτόχρονα έξι θρησκείες και δύο ομολογίες με την Ορθόδοξη Εκκλησία; Αντικειμενικά αυτό είναι αδύνατον. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν τέτοια τερατώδη λάθη αναφορικά με την Ορθόδοξη δογματική, που θα προκληθεί σεισμός από τις αντιδράσεις, οπότε αναγκαστικά το ΠΣ θα φύγει από την Εκπαίδευση. Οι κύριοι όμως του ΙΕΠ, ΥΠΕΠΘ και οι συγγραφείς των ΠΣ θα χάσουν σημαντική πηγή εσόδων από τα προγράμματα, τις επιμορφώσεις και το βραβείο για το κατόρθωμά τους να επιβάλουν ένα "θρησκειακό" εξάμβλωμα...
Αν το ΥΠΕΠΘ εκδώσει βιβλίο θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο, τον οποίο επιθυμούν να αποφύγουν. Με το φάκελλο δεν θα βαρύνουν τόσο τα δογματικά λάθη, διότι θα αφορούν εργασίες των μαθητών και όχι των συγγραφέων των βιβλίων, οι δε θεολόγοι που νομίζουν πως παίρνουν αξία, αν διδάσκουν θρησκείες, θα είναι ανεξέλεγκτοι, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον κανείς φραγμός για κάθε παραθρησκευτική διδασκαλία, μιας και οι βουδιστικές και ινδουιστικές κ.α. ομάδες επιθυμούν διακαώς να βάλουν πόδι στην Εκπαίδευση. Άρα πολλαπλώς κερδισμένοι οι υποστηρικτές του ΠΣ. Να ελπίσουμε στον αναστημένο εκ νεκρών Κύριο, ότι θα βάλλει φραγμό στα άνομα σχέδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Η καλπάζουσα φαντασία του ανώνυμου 9:52 βρήκε πρόθυμα στέγη. Μόνο που όχι μόνο ΔΕΝ απηχεί την πραγματικότητα αλλά διαβάλλει και προσβάλλει ανθρώπους που πασχίζουν για τα Θρησκευτικά.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή; Για γίνε πιο σαφής...έχει πολλή ενδιαφέρον αυτό που γράφεις...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το τυπογραφικό λάθος "βάλλει" αντί ¨βάλει¨.

Ανώνυμος είπε...

Εάν «αντικειμενικά αυτό είναι αδύνατον» τότε πώς πέτυχαν οι συγγραφείς των ΠΣ να συνδυάσουν «ταυτόχρονα έξι θρησκείες και δύο ομολογίες με την Ορθόδοξη Εκκλησία»; Ή είναι μάγοι ή η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Στα μέχρι στιγμής υπάρχοντα έγγραφα, τα οποία γνωρίζουμε όσοι διδάσκουμε, τέτοιο συγκρητιστικό επίτευγμα δεν υπάρχει, παρά μόνο στη φαντασία ορισμένων.
Από εκεί και πέρα, οι υπαινιγμοί για «πηγή εσόδων» και οι μαντείες για τα «δογματικά λάθη» τα οποία «θα…» και «θα…», όπως αναφέρει ο σχολιαστής 9.52 μ.μ, είναι ντροπή να φιλοξενούνται, πέρα από κάθε δεοντολογία τόσο νομική όσο και ηθική, σε ένα δημόσιο μέσον ενημέρωσης, το οποίο μάλιστα θέλει να ισχυρίζεται ότι υπηρετεί την προβολή και προάσπιση του Ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών. Ώ καιροί, ώ ήθη...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 9.52 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ
1.ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
2.ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΣΥΤΡΗΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΕΝΙΝ?
3.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ,ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΘ?ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ?ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΕΝΙΝ?

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι που δε βλέπουν (δε θέλουν να δουν) το συγκρητισμικό μπάχαλο είναι οι συγγραφείς του ΠΣ και "αξιολογητές" του εαυτού τους. Θα έπρεπε να υπάρχει λίγη ντροπή...
Ως προς τον ισχυρισμό πως οι συγγραφείς πέτυχαν "να συνδυάσουν έξι θρησκείες και δύο ομολογίες με την Ορθόδοξη Εκκλησία", δεν πέτυχαν. Αυτό που "πέτυχαν"είναι "λίθοι, πλίνθοι, ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα".
Το να επιμένει κάποιος στο λάθος του δεν είναι σοφό. Το να μη λογαριάζει δε την πίστη του λαού, την οποία παρέδωσε ο Χριστός διά την ημετέρα σωτηρία, την οποία πότισε το αίμα των αγίων μαρτύρων μέχρι τις μέρες μας και αντ' αυτής να προτάσσεις τις δικές του εκσυγχρονιστικές ιδέες, είναι τραγικό και ασεβέστατο.
Επιτέλους πότε θα καταλάβουμε ότι τέτοιες επεμβάσεις στην πίστη των χριστιανών δεν έχουν την ευλογία του Θεού και γι΄ αυτό δεν ευδοκιμούν. Μόνο ταλαιπωρούν μέχρι να καταργηθούν.
Φίλοι μου, οι Χριστιανοί στην Εκκλησία ως Σώμα Χριστού έχουν τον Σωτήρα του κόσμου. Αν το σκἐπτονταν αυτό οι συγγραφείς του ΠΣ δεν θα έγραφαν αυτά που έγραψαν.Πολύ περισσότερο, δεν θα επέμεναν. Θα έλεγαν έναν "ήμαρτον".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)