13/11/17

Επέστρεψαν, ως απαράδεκτα, τα βιβλία των θρησκευτικών στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Επέστρεψαν, ως απαράδεκτα, τα βιβλία των θρησκευτικών στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Γονείς μαθητών του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων
Μια κούτα με βιβλία θρησκευτικών των τάξεως Γ’ Δ’ Ε’ και Στ’ κατέθεσε στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, συνοδευόμενα με έγγραφη δήλωση διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των γονέων όλων των τάξεων.

Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει κι άλλοι σύλλογοι γονέων πανελλαδικά, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο των νέων βιβλίων θρησκευτικών.
Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχ. Κέντρου Καμποχώρων, οι γονείς βρίσκονται στη θέση αυτή «διότι τα νέα βιβλία των θρησκευτικών περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, χωρίς να δίδεται η δέουσα προτεραιότητα και βαρύτητα στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα, και προκαλούν σύγχυση σε παιδιά ηλικίας 8-11 χρόνων ως προς την Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγησή τους, την οποία επιθυμούμε και δικαιούμαστε συνταγματικά να τους παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία».
“Γι’ αυτό», συνεχίζουν, «επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα βιβλία και ζητούμε τη σύνταξη νέων σχολικών εγχειριδίων με ορθόδοξο προσανατολισμό αλλά και την εντωμεταξύ κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος έστω με τη διανομή και χρήση των εγχειριδίων που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι.»
«Σε μια εποχή που οι αρχές και οι αξίες της Ελληνικής οικογένειας βάλλονται, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την έμπρακτη προάσπιση των πιστεύω μας», καταλήγει το κείμενο το Συλλόγου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε άνθρωπέ μου γιατί συνεχίζεις να παραπλανείς κόσμο και κοσμάκη. Μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων για εσένα έχουν καθολικό χαρακτήρα; Πράγματι, ο μελλοντικός ιστορικός για το μάθημα των θρησκευτικών θα έχει να γράφει για το ιστολόγιό σου πολλά και γλαφυρά.

Άγιε μου Ιωάννη Χρυσόστομε φώτισέ τον!

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι "μεμονομένες" περιπτώσεις σαν πολλές δεν είναι;

Δημήτριος Τερλέγκας είπε...

Ρε για κοίτα έναν τυφλό που επικαλείται το φως...τον Ιερό Χρυσόστομο...;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τερλέγκα, ολίγη ευπρέπεια στα λόγια σας δεν βλάπτει. Την τύφλα να την αναζητήσετε αλλού. Σ' όλους εκείνους που αρνούνται να διαλεχθούν με τον άλλο, επιχειρηματολογώντας και μη αερολογώντας.

Ανώνυμος είπε...

@6:56 μ.μ.,
Με άλλα λόγια, φωτογράφισες σε όλους εμάς τον εαυτό σου. Που είναι η ευπρέπεια, το πνεύμα διαλόγου και η επιχειρηματολογία στο πρώτο μήνυμά σου; Αξιοθρήνητε!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)