21/1/18

Καραμανλής: Δεν υπήρξε συμφωνία στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό

Ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου»,
ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Βουκουρέστι το 2008 και τα οποία οδήγησαν στην παύση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών.


«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» τόνισε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"» τονίζει ο κ. Καραμανλής και συμπληρώνει: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπίανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

«Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)