«Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν την συνεργασία τους» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:
«Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μία συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
7 σχόλια:
Από τα τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδος ο στίχος του Δοξαστικού:
"Ο τρόπος σου δολιότητος γέμει".
Δώρο εξ ουρανού η απόφαση του ΣτΕ για την Εκκλησία και ο.... άνθρωπος ακούστε τι είπε. Ύστερα πως να έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η ηγεσία έχει ξεπουλήσει αυτό το θέμα (το ζήτημα των θρησκευτικών). Ιερώνυμε ο τόπος αφελληνίζεται και αποχριστιανοποιείται με ταχείς ρυθμούς κι εσύ το τροπάρι σου. Κρίμα....
Εσείς το βλέπετε ως δώρο αλλά οι λογικότεροι ως ως αρχή της καταστροφής του μαθήματος.
Το μάθημα αν γίνει ομολογιακό όπως το θέλει το ΣτΕ, χωρίς να δικαιούται να το καθορίζει, ανοίγει την πόρτα του σχολείου στους θεολόγους των άλλων ομολογιών και στον ιμάμη για τους αρκετούς μουσουλμάνους.και θα είναι μόνο η αρχή...
ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ : Αυτά και άλλα χειρότερα πιστεύουν οι συντάκτες και οι φίλα προσκείμενοι των ΝΠΣ στα Θρησκευτικά. Είναι από το "φάκελλο Μαθητή" της Β΄Λυκείου , σελ 111
«Η ίδια η συμπεριφορά της διοίκησης της Εκκλησίας, η νοοτροπία της και οι απαιτήσεις της θέτουν επιτακτικά το ζήτημα αλλαγής των σχέσεων αυτών (σημ. σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας).
Εμφανίζεται να εκπροσωπεί κοινωνικές ιδέες και νοοτροπίες που είναι ξεπερασμένες στην εποχή
μας. Το σημαντικό είναι ότι οι αντιλήψεις που εκπροσωπεί τις περισσότερες φορές είναι συντηρητικές κοινωνικές ή ηθικιστικές αντιλήψεις, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση με την ίδια τη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Έχοντας όμως ως τακτική να μη διαλέγεται με κανένα, αναπαράγει εσωτερικά τις αντιλήψεις της, μάλιστα με την απειλή της τιμωρίας εκείνων που θα ήθελαν να διαφοροποιηθούν. Γι’ αυτό λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στις κοινωνικές εξελίξεις. Ο λόγος αυτός είναι από τους πιο σοβαρούς για να προχωρήσει ο χωρισμός του κράτους από την εκκλησία. Ο χωρισμός θα βοηθήσει και την ίδια. Θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να διαλεχθεί ρεαλιστικά με τη σύγχρονη εποχή και να απαλλαγεί από το βυζαντινό και εθνικό σύνδρομο,που σε ορισμένες περιπτώσεις την οδηγεί σε εθνικιστική ρητορεία ή σε απομάκρυνση από τον πνευματικό σκοπό της. Πέτρου, Ι., «Άνθρωπος, Κράτος, Εκκλησία: Προβληματισμοί για την αναγκαιότητα νέας ρύθμισης των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας», Καθ’ οδόν 15, Μάιος 1999, σελ. 22-23.
Μακαριώτατε συμφωνείτε???? Κι αν εσείς συμφωνείτε, τα μέλη της Ιεραρχίας συμφωνούν??? Αν ναί τότε ετοιμαστείτε για τα χειρότερα.... Εμείς πάντως διαφωνούμε .
Δυστυχώς!!! Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου είναι «εκτός τόπου και χρόνου»!! Μήπως εντός χρόνου είναι (με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του) το : «νάνε καλά τα μοναστήρια»!! Φτάνει! Αρκετά! Βέβαια ,καταλαβαίνω, είναι και το μετά……
Η ''αρχή της καταστροφής του μαθήματος'' ήταν ακριβώς η εφαρμογή του νέου προγράμματος σπουδών. Απορώ πως ''απ΄τα ψηλά'' δεν το βλέπεις. Πάντοτε η προσγείωση στα χαμηλά δηλ. στην πραγματικότητα ήταν δύσκολη υπόθεση αλλά νομοτελειακή...
Ο αρχιεπίσκοπος απο τα ακατάλληλα και επικίνδυνα νεα προγράμματα άρχισε να τα συζητά και αφου πρόσθεσαν και αφαίρεσαν μερικά κεφάλαια απο το νεο πρόγραμμα τα βρήκαν! Άφησαν τα θρησκευτικά υπο την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ!!! Ντροπή!!!
Δημοσίευση σχολίου