22/3/18

Πρόεδρος της ΠΕΘ, Ηρακλής Ρεράκης: Θα τολμήσουν «πραξικόπημα»;

Ηρακλής Ρεράκης: Θα τολμήσουν «πραξικόπημα»;
Την ανάγκη το υπουργείο Παιδείας και η διοίκηση να σεβαστούν και να εφαρμόσουν το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ τονίζει, μιλώντας στη «δημοκρατία», ο Ηρακλής Ρεράκης (φωτό), καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ και ένας από τους πρωτεργάτες της προσφυγής στο ΣτΕ, μαζί με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
«Εφόσον το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι τα προγράμματα σπουδών είναι αντίθετα με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ),
το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση και να την εφαρμόσει, ακόμα και αν διαφωνεί» τόνισε ο πανεπιστημιακός και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» και σημείωσε ότι «σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να μιλάμε για πραξικόπημα κατά της διάκρισης των εξουσιών, δηλαδή για βαρύ πλήγμα κατά της δημοκρατίας και του νομικού μας πολιτισμού. Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση, όπως ορίζεται στο άρθρο 95 του Συντάγματος».

Ο κ. Ρεράκης υπογράμμισε, ακόμα, ότι «ένα πρόγραμμα σπουδών που δεν υπηρετεί την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί ένα πολυθρησκειακό σύστημα διδασκαλίας, ακατάλληλο από παιδαγωγικής και θεολογικής πλευράς για τα ορθόδοξα Ελληνόπουλα, είναι βέβαιο ότι κλονίζει την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση και επομένως είναι αντισυνταγματικό». Σε ερώτηση πώς πρέπει να κινηθεί στο εξής η Εκκλησία, ανέφερε ότι «εφόσον οι ανώτατοι δικαστικοί της πατρίδας αποφάσισαν υπέρ της ορθοδόξου διδασκαλίας, δεν μπορεί η διοίκηση της Εκκλησίας μας να πράξει κάτι διαφορετικό».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο την Φασιστο-Αριστερά που χτυπά κάθε Ελληνορθόδοξο τα περιμένουμε όλα!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)