22/3/18

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στηρίζει τον Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Σε ηπιότερους τόνους από πολλούς ιεράρχες εμφανίστηκε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, η οποία έχει εξελιχθεί σε αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και Δικαιοσύνης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις του κ. Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
«Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», είπε.
«Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
«Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. ‘Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο» πρόσθεσε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δέν ντρέπεται καθόλου;

Ανώνυμος είπε...

Αυριανός υποψήφιος για τον αρχιεπίσκοπικο θρόνο!!! Θέλει να είναι αρεστός σε όλους!!! Σιγά μη σκάσει για τα θρησκευτικά.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)