27/3/18

Κώστας Γαβρόγλου, Καμία πρακτική επίπτωση από την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά


Απόσπασμα συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στον ρ/σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 93.4 Θεσσαλονίκη" (27-03-2018).
Για την απόφαση του για τα Θρησκευτικά
Δεν έχει καμία πρακτική επίπτωση αυτή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Είναι κάτι που το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Σεβόμαστε τους θεσμούς, αλλά έχουμε και το δικαίωμα ως δημοκρατική Πολιτεία και ως δημοκρατικοί πολίτες να έχουμε και τις απόψεις μας και την κριτική μας. Είναι κάτι που στα καλά καθούμενα αναμοχλεύει μια κατάσταση με πολλές διαστάσεις. Έχουμε τη δήλωση και του Αρχιεπισκόπου που λέει ότι ο διάλογος συνεχίζεται. Για μας είναι σαφές ότι την τελευταία λέξη για τα βιβλία την έχει η Πολιτεία και θα συνεχίσει να την έχει, βεβαίως σε συνεννόηση με τους επιστημονικούς φορείς, με συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς που έχουν γνώση αυτών των θεμάτων, με την Εκκλησία και με άλλους θεσμούς. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως σας είπα, δεν έχει πρακτικές επιπτώσεις παρόλο που έχουν γίνει προσφυγές αλλά αυτές θα δικαστούν αργότερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον αντίποδα των δηλώσεων Γαβρόγλου πρέπει οπωσδήποτε να διαφημιστεί το δεύτερο αίτημα της προσφυγής της ΠΕΘ στο ΣΤΕ το 2016 για τα ΝΠΣ, όπου εκεί εγράφη:«2. Να ακυρωθεί η υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 143575/Δ2/7-9-2016 (Β 2920/13-9-2016 ΦΕΚ) απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και κάθε άλλη συναφής πράξη ή παράλειψη της Διοίκησης, ρητή ή σιωπηρή, προγενέστερη ή μεταγενέστερη».

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)