22/3/18

Μεγαλειώδης εκδήλωση στη Μυτιλήνη

Μια μεγαλειώδης εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 με κεντρικό ομιλητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλο και με θέμα «Η οικογένεια σήμερα».
Ένα φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα στις οποίες, εν μέσω οικονομικών και εθνικών προβλημάτων και κρίσεων, η πνευματική κρίση είναι εκείνη που διακρίνεται και μαστίζει την κοινωνία μας και το βασικό κύτταρό της που είναι η οικογένεια και την οποία καλούμαστε ως έθνος, ως λαός και ως πρόσωπα να αντιμετωπίσουμε.

Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Κιβωτός του Γένους», ένας νεοσύστατος σύλλογος που συστάθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων οι οποίοι έχουν μεγάλη αγάπη για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα και με μοναδικό σκοπό την προσφορά στην θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της τοπικής κοινωνία της Λέσβου αλλά και γενικότερα της Ελλάδας.
Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλος αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια ατενίζοντάς τα μέσα από την οπτική της θεολογίας και της αγιοπατερικής πνευματικής εμπειρίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και παράλληλα καταθέτοντας τις δικές του πλούσιες προσωπικές εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την τριαντακονταετή και πλέον ενασχόληση του με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός, έδωσε το στίγμα των προτάσεων και των λύσεων επί όλων σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν γονείς και παιδιά μέσα στα πλαίσια της οικογενειακής ζωής.
Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν σύγχρονος και ταυτόχρονα θεολογικός και εκκλησιαστικός, ζεστός και θελκτικός αλλά όπου χρειαζόταν καυστικός και καταγγελτικός των κακώς κειμένων, συνάμα όμως και παρηγορητικός και οδηγητικός, ήταν δηλαδή, ένας πνευματικός λόγος ενός πνευματικού Ορθόδοξου Ιεράρχη που συνεπήρε, συγκλόνισε και ενθουσίασε το πολυπληθές ακροατήριο του το οποίο παρακολούθησε αυτή την σημαντική και πρωτότυπη ομιλία μέχρι τέλους της εκδήλωσης με αμείωτο ενδιαφέρον.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Κιβωτός του Γένους», κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης, ένας νέος πολυπράγμων άνθρωπος με σπουδαίες δράσεις & πρωτοβουλίες στην τοπική κοινωνία της Λέσβου. Χαιρετισμό επίσης, εκ μέρους των Θεολόγων της Λέσβου, απεύθυνε το μέλος του ΔΣ του συλλόγου και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Κιβωτός του Γένους», ο κατά πάντα άξιος και δραστήριος κληρικός της Ι. Μ. Μηθύμνης, π. Θεόδωρος Δεληγιάννης, εφημέριος του Ι. Ν. Π. Ταξιαρχών Πελόπης Λέσβου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μυτιλήνης, κ.κ. Ιάκωβος & Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος, πλειάδα ιερέων, η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Θ. Βαλσαμίδης, οι Γενικοί Επιθεωρητές των Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Λιμενικών Υπηρεσιών Β. Αιγαίου, ο τ. Βουλευτής κ. Δ. Βουνάτσος, εκπρόσωποι των λοιπών κρατικών, στρατιωτικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου. Συγκινητική και δυναμική επίσης, ήταν η παρουσία της νεολαίας σε αυτή την εκδήλωση που προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους ζωηρή εντύπωση.

Το βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μακεδονίας κ.κ. Παύλος Ιωάννου γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης το 1974 και ανέλαβε την ενορία της Εργατούπολης του Μαντουδίου επί μία 25ετία.
Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη ποιμαντική και διδακτική δραστηριότητα.
Από το 1998, υπηρέτησε ως γραμματέας της «Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος» της «Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας», των «Συνοδικών Υποεπιτροπών επί των Ολυμπιακών Αγώνων», της χρηματοδοτήσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης, για την απόκτηση του τρίτου παιδιού.
Επίσης, υπηρέτησε, για τρία χρόνια, ως Διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας. Για πολλά έτη είναι τακτικός συνεργάτης και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Φ σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ρ/Φ σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και του Ρ/Φ σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία».
Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης χειροτονήθηκε στις 4 Μαρτίου 2006, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.
Στα χρόνια της ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί. Έχει ιδρύσει επίσης, Σχολή Γονέων, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και συσσίτια για απόρους.
Οι προτεραιότητές του είναι η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η προσέγγιση και παρηγορία όλων των ανθρώπων. Για τριάντα και πλέον έτη ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός, ενώ, παράλληλα, άπειρες φορές έχει κληθεί να μιλήσει σε Σχολές Γονέων, Ιερατικά και Νεανικά Συνέδρια, σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στο εξωτερικό.
Είναι συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)