9/6/18

Επιστημονική Ημερίδα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές»

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στην Ακαδημία Αθηνών, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές».
Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17.30–18.00: Άφιξη - Εγγραφές

Πρόεδρος Ημερίδας: Ηρακλής Ρεράκης

18.00–18.35: Χαιρετισμοί

18.35–19.00: Σεβ. Μητρ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος,«Προβληματισμοί και πρόταση για το μάθημα των Θρησκευτικών»

19.00–19.25:  Θεοδώρα Αντωνίου, «Η θρησκευτική ελευθερία και το μάθημα των Θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση: Συνταγματική διάσταση»

19.25–19.50:   Βασίλειος Νικόπουλος, «Ερμηνευτική προσέγγιση του άρθρου 16 παρ. 2 του ελληνικού Συντάγματος»

19.50–20.10: Διονύσιος Μαρινάκης, «Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών κατά τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας»

20.10–20.40: Παρεμβάσεις

20.40: Συζήτηση – πορίσματα – λήξη Ημερίδας 
   Σημείωση:
   Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την εκδήλωση. Θέλουμε πέρα από τις εξηγήσεις για το νομικό πλαίσιο των δύο αποφάσεων του ΣτΕ να έχουμε απάντηση, νομικά πάντα, πώς αντιμετωπίζεται ο αυταρχισμός του Υπουργού Παιδείας και όλων των συνεργατών του, που πουλάνε πνεύμα εξυπνάδας πως δεν εφαρμόζουν τις εν λόγω αποφάσεις.
Επίσης, τι πρέπει να κάνουν οι Θεολόγοι το Σεπτέμβριο, αν ο Υπουργός συνεχίσει την ίδια αυθαίρετη και αδιάλλακτη γραμμή; Καθένας θα λύνει προσωπικά το θέμα; Θα ισχύσει μια αντιμετώπιση;
Υπάρχει αυτή τη στιγμή θεολόγος που αντιμετωπίζει εχθρικό κλίμα από τη διοίκηση του σχολείου , επειδή δήλωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα διδάσκει το παλιό βιβλίο ΜτΘ.

Ανώνυμος είπε...

… Αλλά στα γυμνάσια ξαναέστειλαν τους φακέλλους μαθήματος…

Unknown είπε...

Γεγονός παραμένει ότι (στα γυμνάσια τουλάχιστον) έστειλαν πάλι τους φακέλους μαθήματος.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)