7/8/18

Κύπρος: Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ζητά κατάργηση των Θρησκευτικών

Χαραλαμπίδου: Να καταργηθούν τα θρησκευτικά
Τις αντιδράσεις της βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου προκάλεσε η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, στην οποία του προτείνει την κατάργηση πέντε θρησκευτικών αργιών από τα σχολεία.

Με ανάρτηση της στο twitter η Ειρήνη Χαραλαμπίδου καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να προτείνει κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στην εκπαίδευση αντί την κατάργηση των θρησκευτικών αργιών από τα σχολεία και προτείνει αντικατάσταση των θρησκευτικών με κοινωνιολογία της θρησκείας.
Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου με την οποία προτείνει στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη να καταργήσει πέντε θρησκευτικές αργίες από τα σχολεία αφού όπως σημειώνει, έχει παρατηρήσει πως κανένας εκπαιδευτικός δεν αξιοποιεί τις σχολικές αργίες για τον λόγο για τον οποίο αυτές έχουν θεσπιστεί.

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δηλαδή, εάν καταργηθώσι αι αργίαι αυτό συνεπάγεται ότι οι μαθηταί και οι εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν εις τους Ιερούς Ναούς δια να λειτουργθώσι; Ο πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας λαμβάνει χώρα εις το μεγαλύτερον ποσοστόν εκ των έσω. Αδελφοί φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών και των κολυμπαριστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε έξη....

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)