9/9/18

Κώστας Γαβρόγλου: Στα Θρησκευτικά (στο Λύκειο) δεν αλλάζει τίποτε γιατί αυτή είναι η συμφωνία Πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου στο Μαξίμου

Δύο συνεντεύξεις για τις αλλαγές στο Λύκειο έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Και στις δύο έκανε αναφορά και στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Απαντώντας στο ερώτημα «Τα θρησκευτικά γιατί παραμένουν στα μαθήματα της γενικής παιδείας;» στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ απαντά: Στο θέμα των Θρησκευτικών δεν αλλάζουμε τίποτα γιατί αυτή είναι η συμφωνία που είχε γίνει μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τον αρχιεπίσκοπο στο Μαξίμου. Εμείς είμαστε σε ένα διάλογο με την εκκλησία και υλοποιούμε τα συμφωνηθέντα.
Στη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει μεταξύ άλλων: Τα γνωστικά πεδία δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο όπως υπαινίσσεται ο αντιπρόεδρος της ΝΑ Άδωνις Γεωργιάδης. Να θυμίσω ότι οι ναζί υποστήριζαν τέτοιες απόψεις. Έτσι απαγόρευσαν τη διδασκαλία της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν διότι θεωρήθηκε ότι είναι εβραϊκή και όχι αρειανή θεωρία. Μήπως ο κ Γεωργιάδης ξεθάβει τέτοιες θεωρίες; Δηλαδή n Κοινωνιολογία είναι αριστερή, τα Θρησκευτικά κεντρώα και τα Λατινικά δεξιά;
Στο ερώτημα «Ονομάσατε το σχέδιο για τη δομή της Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ ριζοσπαστικές λύσεις, προσεκτικά βήματα. Είναι ριζοσπαστικό το μόνο μάθημα γενικής παιδείας που διατηρείται στη Γ΄ Λυκείου να είναι τα Θρησκευτικά ενώ απουσιάζουν η Ιστορία, ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, η Βιολογία;» ο Υπουργός απαντά: Το μάθημα που εισάγεται είναι οι 6 ώρες Γλώσσα και Γραμματεία. Τα υπόλοιπα τα έχουν διδαχθεί στην Α΄ και στη Β΄ Λυκείου όπου και ολοκληρώνεται ο κύκλος των εγκύκλιων σπουδών. Ως προς τα Θρησκευτικά ο τρόπος που διατυπώνετε την ερώτησή σας είναι σαν να ασκείτε κριτική. Με εντυπωσιάζει πόσο προχωρημένη είναι n εφημερίδα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)