2/10/18

Σύντομο σχόλιο για την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΠΕΘ

Άμεση ανάλυση του ιστολογίου μας
Προφανής ο εκνευρισμός της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη σημερινή Ανακοίνωση γύρω από το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΕΘ καλεί τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους και Δασκάλους να μην εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Και όλοι γνωρίζουν, Υπουργείο και ΠΕΘ, ότι το ΣτΕ με τις αποφάσεις του (660/2018 και 926/2018) έχει ακυρώσει τα «νέα» Θρησκευτικά. Επομένως ποιος παρανομεί και ποιος όχι, κάθε νοήμων άνθρωπος με στοιχειώδεις νομικές γνώσεις κατανοεί.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως το Υπουργείο ζητά να «πάρει τα ρέστα» για την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε βάρος του Κώστα Γαβρόγλου ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Πρόεδρος Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου του Αγρινίου ζητώντας ευθύνες για τα «νέα» Θρησκευτικά. Αλήθεια, όταν συζητηθεί η υπόθεση στη Βουλή, θα τολμήσει ο Υπουργός να ζητήσει την άρση της ασυλίας του ώστε να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη; Αν δεν το κάνει, τι φοβάται;
Και κάτι τελευταίο. Η Ιεραρχία που συνεδριάζει μέχρι την Παρασκευή θα λάβει θέση στο θέμα;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι που κατά τρόπο ελεεινό καταφρόνησαν την απόφαση του ΣΤΕ μιλάνε για...παρανομία! Μα καλά, δεν ντρέπονται λιγάκι; Δεν έχουν ίχνος τσίπας επάνω τους;
Στην περίπτωσή τους ταιριάζει γάντι η γνωστή ρήση: "ουκ αισχύνη ω Αισχύνη ομιλών περί αισχύνης";
Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο.Ας ευχηθούμε να εγκαταλείψουν την εξουσία το συντομότερο δυνατό. Δεν τους αντέχει άλλο η πατρίδα.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Η σεπτή ιεραρχία να πάρει θέση στο καυτό θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών; Αστειεύεστε;

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο δεύτερο: το ζήτημα μπορούν να το χειριστούν μόνο οι ενώσεις γονέων.Όταν ανατρεπόμενα φορτηγά ξεφορτώνουν τόνους φακέλλων μαθήματος νέων θρησκευτικών παρουσία καναλιών τότε μπορεί να κουνηθεί κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα το ονόμαζα "το κύκνειο άσμα Γαβρόγλου".
Το πολιτικό του τέλος έρχεται. Ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή μήνυση εις βάρος του.
Με άλλη λαϊκή ρήση: "φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης". Ο Γαβρόγλου σε λίγο δεν θα είναι Υπουργός. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε θεολόγοι στα σχολεία.
Για να του το πω και με έναν ευαγγελικό λόγο: "Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν".

Ένας θεολόγος της τάξης

Ανώνυμος είπε...

Χθες έβγαλε ανακοίνωση ο ΚΑΙΡΟΣ. Σήμερα το ΥΠΠΕΘ. Σε λίγα λεπτά είχε ρεπορτάζ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Λακασάς). Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Στο προχθεσινό σας σχόλιο για τα 10 χρόνια του ιστολογίου γράφατε: "Δεν έλειψαν οι πιέσεις και οι απειλές για μηνύσεις και αγωγές...". Μπορείτε να γίνετε πιο αναλυτικοί; Από ποιούς; Πότε; Γιατί τώρα βλέπουμε παρόμοιες απειλές προς όλους τους θεολόγους που διδάσκουν ορθόδοξα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το είχα προσέξει αυτό που γράφει ο 2 Οκτωβρίου 2018 - 11:56 μ.μ.
Αλήθεια υπήρξαν άνθρωποι που τόλμησαν να απειλήσουν και να πιέσουν το ιστολόγιο σας που αγωνίζεται για Ορθοδοξία και Ελλάδα με μηνύσεις και αγωγές;;; Αφάνταστο!!!!
Θα θέλαμε κάποια ενημέρωση αν βέβαια το κρίνετε εσείς σκόπιμο.

Ανώνυμος είπε...

Στον μεν κ. Γαβρόγλου δεν απομένει τίποτε άλλο από τον εκφοβισμό, ο οποίος θα σκάσει σαν μπαλόνι, διότι η νομοθεσία είναι σαφής για τη συμμόρφωσή του (όπως και κάθε πολίτη) με τις αποφάσεις των δικαστηρίων και εν προκειμένω στου ΣτΕ.

Στον δε ΚΑΙΡΟ, που δυστυχώς δεν ιδρύθηκε για να αναβαθμίσει το ΜτΘ και τους θεολόγους (όπως αρχικά φάνηκε και διέδιδε προς κάθε κατεύθυνση, φυσικά και προς την Εκκλησία, οπότε ξεγέλασε έτσι πολλούς ιεράρχες) απόμεινε η απόλυτη αθλιότητα να υποστηρίζει τον κ. Γαβρόγλου και τον αυταρχισμό του κράτους, να καταργήσει το ισχύον και καθόλα νόμιμο ΜτΘ και να το κάνει πολυθρησκειακό μπερδεμένο, ασπόνδυλο, ώστε μέσα στο όλο ξεπούλημα της πατρίδας μας, να μη μείνει τίποτε όρθιο, ούτε τα θρησκευτικά.

Συνάδελφοι του ΚΑΙΡΟΥ συνέλθετε και αναλογιστείτε ποιο και ποια σχέδια υπηρετείτε. Ανοίξτε τα μάτια σας τουλάχιστον μπροστά στην κατάφωρη αυθαιρεσία και ξυπνήστε. Κρίμα να σας μεταχειρίζεται το καθεστώς για να εφαρμόζει τα διαλυτικά και προδοτικά σχέδιά του. Θυμηθείτε "ἐπ᾿ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε, ἀδελφοί"(Γαλ. 5,13) και "ἐὰν οὖν ὁ υἱὸς ὑμᾶς ἐλευθερώσῃ, ὄντως ἐλεύθεροι ἔσεσθε" (Ιωάν. 8, 36). Δεν είναι ο Γαβρόγλου ο σωτήρας μας, γιατί τον ακολουθείτε στον κατήφορο που διάλεξε; Δεν σώζει η πολυθρησκεία, γιατί την υπηρετείτε; Δεν έχετε διδαχτεί τίποτε από την ιστορία παρόμοιων περιπτώσεων πού κατέληξαν; Χάσατε τη στοιχειώδη αυτοσυνειδησία σας;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον ΚΑΙΡΟ. Όσοι περίμεναν κάτι διαφορετικό από τον ΚΑΙΡΟ ζούν σε μαύρα μεσάνυχτα.

Γεδεών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...: «Στη δημοκρατία μας[ενν. του ΣΥΡΙΖΑ] υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Κανείς δεν είναι υπεράνω των [ΣΥΡΙΖΑΪΚΩΝ] νόμων. Στον ευαίσθητο χώρο την εκπαίδευσης πολύ περισσότερο δεν δικαιολογούνται αυθαιρεσίες και παρανομίες σε βάρος της [ΑΘΕΪΣΤΙΚΗΣ] εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή σε βάρος των [ΚΑΤΑΠΙΕΜΕΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ] μαθητών. Η εκπαίδευση είναι [ΠΛΕΟΝ]ευθύνη της [ΑΘΕΗΣ ] Πολιτείας [ΜΑΣ] και αυτή καθορίζει όλα όσα αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέτοιες ενέργειες [ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ] αποτελούν αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και παράνομες προτροπές και δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να τύχουν αποδοχής από την [ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ] εκπαιδευτικήΣ κοινότηταΣ. Οι [ΑΠΙΣΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ "ΘΕΟΛΟΓΟΙ"]εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών όπως έχουν αποδείξει θα συνεχίσουν να επιτελούν το [ΒΑΡΒΑΡΟ] καθήκον τους, αρνούμενοι και αυτή τη φορά να ακολουθήσουν τις απαράδεκτες προτροπές να παρανομήσουν[!!!!!!!!!]».
ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΝΟΜΟΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΩΣ Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ο!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει η ΠΕΘ ποιος συνάδερφος θα έχει το κουράγιο να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχική διαδικασία, να προσλάβει δικηγόρο, να αντιμετωπίσει ΕΔΕ ,να περάσει δύσκολες στιγμές με χάσιμο χρόνου και χρημάτων , με άγχος και κούραση αγωνία που συνεπάγονται τέτοιες καταστάσεις. Αυτά τα γνωρίζουν οι κυβερνώντες γιαυτό και απειλούν με τον πανάθλιο αυτό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση μετρημένες είναι οι (πολιτικές) ημέρες των Συριζαίων στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 1:43 μ.μ.
Και είναι καλύτερο να δηλητηριάσει τις ψυχές των παιδιών και εφήβων με το δηλητήριο της πανθρησκείας; Και να μην ξέρει τί θα απολογηθεί στο αδέκαστο Κριτήριο του Θεού;

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται οι συνάδελφοι να ταλαιπωρηθούν. Αρκεί να ζητήσουν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δευτεροβάθμιας στην οποία ανήκουν, αν η εγκύκλιος του κ. Γαβρόβλου έχει ισχύ μεγαλύτερη από τις αποφάσεις του ΣτΕ. Είναι προφανής η απάντηση του Νομικού Συμβούλου, οπότε η περίπτωση δίωξης θα σταματήσει άμεσα.
Έπειτα, δεν είναι αρμοδιότητα του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας να κρίνει το περιεχόμενο της διδασκαλίας του Θεολόγου, αν διδάσκει το τάδε ΠΣ ή όχι. Η αρμοδιότητά του αφορά στα παραπτώματα ενός καθηγητή και όχι στο ΠΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)