2/11/18

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

"Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928. Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις". 

Αυτή είναι η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ διάταξη για το Άρθρο 3 του Συντάγματος.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ!


ΧΡ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το" θρησκευτικά ουδέτερη πολιτεία " είναι η μεγάλη παγίδα !!!! Εκεί είναι που τα δικαστήρια αργότερα δεν θα δικαιώνουν την Εκκλησία σε σοβαρά θέματα.Όπως το θέμα με τα θρησκευτικά την προσευχή στα σχολεία κτλ. Εαν περάσει έρχονται χρόνια δύσκολα για το έθνος μας. Ένα ερώτημα . Η επίσημη Εκκλησία τι κάνει ; Δεν βλέπω καμία αντίδραση !!!!
Ν

Ανώνυμος είπε...

Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος κατά το δικό μου φτωχό μυαλό σημαίνει : Δεν θα γίνεται πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θα αναρτούνται εικόνες σε σχολεία ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν στο γραφείο σου σε δημόσια υπηρεσία(εφορία , δήμος, υπάλληλος σε πανεπιστήμιο) έχεις εικόνα θα πρέπει να την κρύβεις(!). Θα φύγουν οι εικόνες των αγίων από τις σημαίες(ο Αγιος Γεώργιος από τη σημαία του Πεζικού, οι Άγιοι Ταξιάρχες από την σημαία της Αεροπορίας κτλ) δεν θα γίνονται δοξολογίες με παρουσία ΠτΔ και Πρωθυπουργού δεν θα μεταδίδεται η λειτουργία τις κυριακές , ξεχάστε ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών και ενδεχομένως κι άλλα που μου διαφεύγουν. Αν οι κατά τα άλλα θρησκευόμενοι Έλληνες θέλουν να συμβούν όλα αυτά ας τους ψαναψηφίζουν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)