9/12/18

Κρίσιμη εβδομάδα για την Ουκρανία και την Ορθόδοξη Εκκλησία

Ανάλυση του ιστολογίου μας
Για το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τη σύγκληση της λεγόμενης «Ενωτικής Συνόδου» στο Κίεβο.
Σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι σχισματικοί της Ουκρανίας, τους οποίους αντικανονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποκατέστησε και έχουν επικεφαλής τον Φιλάρετο και τον Μακάριο. Ο κανονικός Αρχιεπίσκοπος Κιέβου Ονούφριος που ανήκει στη Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας επέστρεψε ασχολίαστη την επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την οποία τον καλούσε να μετέχει στην «Ενωτική Σύνοδο», να θέσει εφόσον επιθυμεί υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής της νέας Εκκλησίας και να γνωρίζει ότι πλέον δεν μπορεί να αποκαλείται Αρχιεπίσκοπος Κιέβου!

Κι ενώ οι Φαναριώτες φαίνεται πως προσπαθούν να επισπεύσουν την όλη διαδικασία χορηγώντας Αυτοκέφαλο στους σχισματικούς της Ουκρανίας και αγνοώντας επιδεικτικά το Πατριαρχείο της Μόσχας αλλά και την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ονούφριο, τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου απλά. Σήμερα ο σχισματικός Φιλάρετος, επικεφαλής της μεγαλύτερης σχισματικής ομάδας, δήλωσε πως δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από τον τίτλο του πατριάρχη, δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα φαναριώτικα σχέδια που προβλέπουν μέσω της «ενωτικής συνόδου» την εκλογή νέου επικεφαλής της «αυτοκέφαλης» Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Πατριάρχης Μόσχας εξάλλου ήταν περισσότερο από σαφής δηλώνοντας σήμερα ότι με τις κινήσεις του Φαναρίου στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί μια ψεύτικη εκκλησία που θα υπηρετεί τον διάβολο.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιφορτισμένος εκ της θέσεώς του με την υποχρέωση να διασφαλίζει την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας όχι μόνο δεν το πράττει αλλά αντιθέτως σχίζει την Εκκλησία προχωρώντας με παπικό «αέρα» ώστε πλέον να είναι φανερό πως πρόκειται να γίνει … «της Κορέας», από την οποία σήμερα μόλις επέστρεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)