30/1/19

Η Νίκη Κεραμέως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και μαθητές παρέμειναν στα σπίτια τους εκμεταλλευόμενοι την μετατροπή της σχολικής εορτής σε ημέρα αργίας όπως καθιερώθηκε με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης αυτής.

Η Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως σχολίασε με τρόπο εύστοχο το γεγονός γράφοντας στο twitter: Σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών σήμερα, από το 1842, κατά την οποία πραγματοποιείτο ανέκαθεν εκκλησιασμός & διδασκόταν ο ρόλος του πολυσήμαντου έργου τους. Η σπουδαία σχολική εορτή & φέτος -ελέω ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- μετατράπηκε σε αργία &’τιμάται’με τα σχολεία κλειστά.

Προφανώς η αναφορά της κ. Κεραμέως αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ. να επαναφέρει ως κυβέρνηση τον ορθό τρόπο εορτασμού των Τριών Ιεραρχών με εκκλησιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών και εκδηλώσεις στα σχολεία κατά την 30η Ιανουαρίου.

10 σχόλια:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Κανένα μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών! Λογικό! Σε ποιους να αναγνωσθεί όταν τα σχολεία είναι κλειστά και εκπαιδευτικοί και μαθητές τιμούν τους Τρεις Ιεράρχες με λίγο ύπνο παραπάνω; Αλήθεια, ο Υπουργός Παιδείας εκκλησιάστηκε σήμερα;

https://twitter.com/thriskeftika/status/1090627135696457728

Ανώνυμος είπε...

https://www.esos.gr/arthra/61071/n-kerameoseleo-syrizaanel-i-sholiki-eorti-ton-trion-ierarhon-metatrapike-se-argia

Διανοητής είπε...

Για πόσο αφελείς μας περνάει η κα Νίκη Κεραμέως και το κόμμα της;
Νομίζει πως ξεχάσαμε ότι η κατάργηση του Εκκλησιασμού και η μετατροπή της εορτής των Τριών Ιεραρχών σε αργία, ξεκίνησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν Κυβέρνηση το 2013;
Για την ιστορία, Υπουργός παιδείας τότε, ήταν ο Αρβανιτόπουλος και Υφυπουργός ο Γκιουλέκας! Διαβάστε σχετικά εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/11/blog-post_5363.html
Το τραγικότερο όλων είναι, ότι τότε η Ιερά Σύνοδος συνέταξε έστω ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας. Σήμερα, είναι αφωνότερη των ιχθύων και απραγέστερη των βατράχων!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έδιωξε τους εξομολόγους από τα σχολεία;
Ποιος νομοθέτησε την άκριτη απαλλαγή από τα θρησκευτικά με απώτερο σκοπό την κατάργησή τους μέσω της στοχευμένης περιθωριοποίησής τους;
Ποιος άραγε;
Βαριέμαι να θέσω και άλλα ερωτήματα ...
Τώρα το χριστεμπόριο πάλι σε παγανιά ...
Λίγοι δυστυχώς σε τούτη τη χώρα σκέφτονται αγαπητέ "ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΕΛΛΗΝΑ".
Για τους άλλους μάλλον χρειάζεται να πω πως δεν έχω σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εστάλη από τα πέρυσι, η οποία επικαιροποιήθηκε και φέτος, επιστολή του Αρχιεπισκόπου και της ΔΙΣ στον Υπουργό Παιδείας. Και μάλιστα με περιεχόμενο σαφές και συγκεκριμένο!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε αδελφέ! Μη πεποίθατε επ’ Άρχοντας... οίς ουκ έστι σωτηρία!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δεν έχεις σχέση με τον Σύριζα, αυτόν εξυπηρετούν πάντοτε τα σχόλιά σου, Νεοπρογραμματιστή, και άφησε τα περί χριστεμπορίου στην άκρη. Τα ίδια μηρυκάζει και ο Τσίπρας για τους διαδηλωτές, ότι δεν έχουν κριτική σκέψη, λαϊκιστές, γραφικοί κτλ.. Φυσικά! Αφού ο κόσμος τον ψήφισε τόσο άκριτα το 2015, καλά να πάθει, τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Προβληματίστηκα πολύ για το αν πρέπει να απαντήσω στον 30 Ιανουαρίου 2019 - 10:47 μ.μ. Η λογική φυσικά λέει "μην ασχολείσαι ..." Λοιπόν ενάντια στη λογική μπαίνω στον πειρασμό της απάντησης αλλά δε θα μπω στον πειρασμό των χαρακτηρισμών. Λοιπόν ποσώς με ενδιαφέρει αν τα σχόλια μου εξυπηρετούν το ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον άλλον. Καλά, κάλλιστα μάλιστα κάνουν και τον εξυπηρετούν. Όσον αφορά την προσφορά της ΝΔ στον ορθόδοξο ελληνισμό είναι εξίσου ή και χειρότερα καταστροφική γιατί κρύβεται και πουλά χριστεμπόριο όπως και πατριδεμπόριο εδώ και δεκαετίες, ενώ σε τίποτα δε διαφωνεί με τους αριστερούς και το αποδεικνύει περίτρανα σε κάθε ευκαιρία που ασκεί εξουσία. Από τα χρόνια του γέρου του Καραμανλή και την σαρωτική αλλά αποτυχημένη επίθεσή της τότε κυβέρνησής του εναντίον των θρησκευτικών μέχρι τα νεότερα που σου γράφουμε παραπάνω και εγώ αλλά και ο σύνδεσμος http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/11/blog-post_5363.html που παραθέτει ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ", έως και και την άκρως υποκριτική στάση τους στο σκοπιανό σήμερα, για τους χειρισμούς στο οποίο έχουν τεράστια ευθύνη και όπως αντιλαμβάνονται όλοι αισθάνονται ακόμα πιο μεγάλη ανακούφιση που τους το κλείσανε. Εδώ τέλος ... όσο και να με προκαλέσεις υπάρχει και η λογική πια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά λογική επικαλείστε κύριε; Του κ. Τσίπρα ή του κόσμου που τον ψήφισε ; Ποιός σου είπε εσένα ότι υποστηρίζω τη Ν.Δ. που είναι περίπου μια από τα ίδια με το Σύριζα, ο οποίος αποτελεί ένα κακέκτυπο, ένα μεταμφιεσμένο βαθύ ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε διαλύσει την Ελλάδα ; Να, λοιπόν ποιός δεν έχει κριτική σκέψη και δεν διαθέτει στοιχειώδη λογική.
Λυπάμαι αλλά Μνημονιακά, φιλοσκοπιανά, Εθνομηδενιστικά τε και Αθείστικά κόμματα που κατηγορούν τους άλλους ρατσιστικά για χριστεμπόριο και πατριδεμπόριο, εγώ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσω.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, εν "βραχὺ ῥήματι καὶ πολὺ συνέσει" έχω να πω τα εξής:
Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι είτε έχουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΟΚ κλπ) είναι το ίδιο και το αυτό.
Διότι, όλοι τους καλούνται να υλοποιήσουν "ατζέντες" και τις υλοποιούν μια χαρά..
Είναι εξοργιστικό πραγματικά για έναν νοήμονα άνθρωπο, να ακούει επί χρόνια την Ν.Δ. όταν είναι αντιπολίτευση, ότι νοιάζεται για την Ορθοδοξία, το ήθος, το Έθνος, την διαφάνεια κτλ Βλέπουμε ότι αυτή η εξαπάτηση που πραγματοποιεί στους ψηφοφόρους η Ν.Δ. κάθε φορά που είναι αντιπολίτευση, βρίσκει έδαφος και κατακτά την διακυβέρνηση αργά ή γρήγορα. Στην πορεία, αποκαλύπτεται η πραγματικότητα και ο λαός την στέλνει πάλι αντιπολίτευση, για να τον ξανα-εξαπατήσει...
Τώρα, απ΄ την άλλη μεριά, οι ΠΑΣΟΚοι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, στο λένε ξεκάθαρα πριν τις εκλογές. Θα εξουθενώσουμε την Εκκλησία, θα ξεπουλήσουμε την Πατρίδα, θα φθείρουμε τα ιδανικά κλπ.
Απ΄ ότι βλέπουμε, έχουμε να κάνουμε με μασσωνο-απατεωνίσκους πατριδοκαπηλίας και θρησκειοκαπηλείας (Ν.Δ.), και αναίσχυντους διεθνιστές προδότες της Πατρίδας και ορκισμένους διώκτες της Πίστεως (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).
Μπορούμε άραγε, να ξεφύγουμε από αυτές τις δύο κομματικές ατραπούς; Αμήν, γένοιτο!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)