Σε εκδήλωση για την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, μίλησε την Παρασκευή το βράδυ ο Νίκος Φίλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όσους τα εκπόνησαν!
Συγκεκριμένα ανέφερε: "Ευχαριστώ το ΙΕΠ και τους συντελεστές των νέων προγραμμάτων σπουδών για τα θρησκευτικά κι ας κόστισαν μια υπουργική καρέκλα. Δεν μετανιώνω. Δεν έκανα πίσω. Ο αγώνας για τη δημοκρατική αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης απαιτεί πίστη, θάρρος και αφοσίωση. Δεν γίνεται με πρόθυμους υποτακτικούς σκοταδιστικών εξουσιών, με οσφυοκάμπτες και ψυχρούς υπολογιστές του εφήμερου πολιτικού κόστους".
2 σχόλια:
Γι΄αυτό μου αρέσει ο Ν. Φίλης, διότι παραμένει αμετανόητος και συνεπής στην αντιεκκλησιαστική πολιτική του αν και κάποτε η Εκκλησία ήταν ο εργοδότης κι τρόφιμος του! Όσο για τους συντελεστές των ΝΠΣ δεν μας λέει κάτι άγνωστο ή καινούργιο. Το ξέραμε και το διαπιστώσαμε αυτοπροσώπως στα Π.Ε.Κ. το Μαϊο του 2017 πως είναι κομματικά τους φερέφωνα και εκπαιδευτικά τους ΄υποζύγια΄΄.
Δεν χάνει ευκαιρία να θυμάται ο κ. Φίλης, πόσοτον βοήθησε η γνωστή ομάδα κρούσης του αντιθεολογικού Συλλόγου «Καιρός» για να στήσει και να εφαρμόσει τα πολυθρησκειακά προγράμματαπου επέβαλε στην ελληνική παιδεία από το 2016, προκειμένου να αλλάξει ριζικά το κράτος από ορθόδοξο σε ουδετερόθρησκο και να καταργήσει ουσιαστικά το χριστιανικό μάθημα των θρησκευτικών. Ο κ Φίλης διαρκώς, όπως και στην παραπάνω ομιλία του, αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τους εκσυγχρονιστές και προοδευτικούς «θεολὀγους»,ευχαριστώντας τους, που στάθηκαν τόσο πιστά και υπάκουα δίπλα του και συνετέλεσαν στην προώθηση των σχεδίων που είχε αυτός και η παράταξή του σε βάρος των Ορθοδόξων Θρησκευτικών. Τον περασμένο χρόνο, σε επίσημη εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) με θέμα «Σχολείο και θρησκευτική ελευθερία», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (19 Σεπτεμβρίου 2018) ο κ. Φίλης, αφού εξέφρασε τις γνωστές θέσεις του ιδεολογικού ρεύματος το οποίο εκπροσωπεί, είπε μεταξύ άλλων: «Έθεσα ως πρώτιστο στόχο την προώθηση των νέων προγραμμάτων σπουδών στα θρησκευτικά και, για ευνόητους λόγους, προγραμμάτισα για αργότερα μια σειρά παρεμβάσεις στα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα...Τα τολμηρά βήματα που έγιναν με τα νέα Προγράμματα, μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε, σταδιακά, και με βάση την εκπαιδευτική εμπειρίανα δημιουργηθεί μάθημα Θρησκειολογίας ή, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να καθιερωθεί αργότερα μάθημα Φιλοσοφίας... Η μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα γνώσης και όχι πίστης αλλάζει το πολιτισμικό κλίμα μέσα στο σχολείο, καθώς και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες και σιγά-σιγά βοηθά στη συνολική αλλαγή του τρόπου κατανόησης του θρησκευτικού φαινομένου. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με Θεολόγους Εκπαιδευτικούς, επιλέξαμε την αλλαγή του μαθήματος».
Να συμπληρώσουμε στο σημείο αυτό, ότι το πολύ λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί οι συνεργάτες του κ. Φίλη «θεολόγοι», ήταν, ταυτόχρονα, παιδιά, φίλοι και έμπιστοι και μάλιστα κάποιοι από αυτούς τοποθετημένοι σε επιτελικές θέσεις της εκκλησιαστικής ηγεσίας! Ονόματα δεν αναφέρουμε, διότι όλοι τα ξέρουν όλα!
Δημοσίευση σχολίου