16/3/20

Η κυβέρνηση προχωρά σε αναστολή των Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter
Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.
Και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έγραψε στο twitter
Αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας & ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση
α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού;;;;

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά η υπογραφή ΚΥΑ οδηγεί σε υποχρεωτική εφαρμογή της. Γι΄ αυτό και γίνεται η επίκληση του λόγου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι παραβάσεις ελέγχονται από την αστυνομία και οι παραβάτες έχουν ποινικές ευθύνες, όπως ίσχυσαν τα ίδια και με το κλείσιμο φροντιστηρίων, καφέ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι σύντομα έρχεται κλείσιμο, σφράγισμα των ναών. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, βεβαίως, βεβαίως...

Ανώνυμος είπε...

Νικησε η μασωνια του νεοεποχιτη πρωθυπουργου...ανοιξτε τους ναους κι αν τολμαει ας κανει συλληψεις...

Ανώνυμος είπε...

Εχει και μια δοση ειρωνειας η κατασταση. Τους ναους κλεινουν εκεινοι που ψηφιστηκαν υπο το φοβο οτι οι αλλοι θα κλεισουν τους ναους.
Για να λεμε και του στραβου το δικιο, αν ηταν να αποφασισουν αυτο τωρα απο μονοι τους, γιατι δεν το αποφασιζαν νωριτερα; Τι περιμεναν, οτι η ιεραρχια θα εβαζε λουκετο στους ναους η οτι θα τους παρακαλουσαν οι πιστοι να το κανουν;

Ανώνυμος είπε...

7:25 πμ
Οι άλλοι θα το είχαν κάνει απο την πρώτη στιγμή, αυτό που έκανε τώρα η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Θα πω κάτι σκληρό: Εφόσον είχαμε εκλέξει να μας κυβερνάει (το 2015) άνθρωπος δεδηλωμένος άθεος και εχθρός της Εκκλησίας(εν γνώσει μας βέβαια ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τέτοιες πεποιθήσεις) τότε πως θέλουμε να συνεχίσει μας σκεπάζει η χάρις του Θεού;Αλλά τι περιμένεις από ένα λαό που πρώτα τον ενδιαφέρει η τσέπη του και τελευταία η Πίστη του. "αρθήσεται αφ' υμών η βασιλεία του Θεού και δοθήσεται έθνει ποιούντι τους καρπούς αυτής'' έλεγε ο Κύριος μας στους σύγχρονους του Ιουδαίους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με εμάς τώρα. Μας εγκαταλείπει η χάρις του.

Ανώνυμος είπε...

Οι Τράπεζες έκλεισαν;;
Τα σούπερ μάρκετ έκλεισαν;;;
Τα βενζινάδικα έκλεισαν;;;

Ανώνυμος είπε...

Αραγε ισχύει και εδώ αυτό που γράφατε σαν τίτλο σε ανάρτηση σας την 1 Φεβρουαρίου;;

Δηλαδή
"Υπέκυψε άμεσα στις απαιτήσεις ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της Ν.Δ."

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία φίλτατε 12:40!
Αν δεν είχε αναστείλει η κυβέρνηση τη Λειτουργία και τις Ακολουθίες, οι συνάνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που αποτελούν και την πλειοψηφία όσων εκκλησιάζονται,θα πέθαιναν σωρρηδόν και λόγω του συγχρωτισμού στους ναούς. Δυστυχώς, η πίστη από μόνη της,δεν αναχαιτίζει τον κορονοιό και η πολυκοσμία στους ναούς θα ευνοούσε περισσότερο την εξάπλωσή του. Άλλωστε οι ναοί είναι ανοιχτοί για όποιον θέλει να προσευχηθεί ατομικά. Δεν θα πάθουν τίποτα λοιπόν οι πιστοί, αν παρακολουθήσουν τη Λειτουργία και τους Χαιρετισμούς από την τηλεόραση. Είναι για το καλό όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Για 12:45 μμ
Το ίδιο είναι να ανοίξουν οι Ναοί και το ίδιο είναι να γίνεται θεία Λειτουργία;;;

Ανώνυμος είπε...

Να θυμισουμε οτι αυτη η αποφαση ειναι συνταγματικη -συμφωνα με το Συνταγμα, ουδεις δυναται να απαλλαγει των υποχρεωσεων του απεναντι στην Πολιτεια λογω θρησκευτικων πεποιθησεων. Οχι δυο μετρα και δυο σταθμα, να καλουμε την κυβερνηση να συμμορφωθει στη συνταγματικη καταργηση των νεων θρησκευτικων, αλλα να αρνουμαστε εμεις να συμμορφωθουμε με τις συνταγματικες αποφασεις της κυβερνησης, ετσι δεν ειναι;

Ανώνυμος είπε...

17 Μαρτίου 2020 - 10:15 π.μ.
Και πολυ σωστα θα ειχαν πραξει. Καλλιο νωρις παρα αργα, αφου πολλοι δεν θελουν να καταλαβουν. Αλλα ακομα κι ετσι, καλλιο αργα παρα αργοτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τριαδικός Θεός ας αξιώσει τους βιολόγους ερευνητές των ιών να ανακαλύψουν το εμβόλιο ώστε να φτάσει στα ράφια των φαρμακείων και να το κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στους πολίτες.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)