14/9/24

Για την «κατάργηση» κάποιων σχολικών βιβλίων Θρησκευτικών – Τι ισχύει

 

Επειδή κάποιοι αναγνώστες και σχολιαστές του ιστολογίου μας ρωτούν τι συμβαίνει με την κατάργηση σχολικών βιβλίων Θρησκευτικών σε κάποιες τάξεις της Β/θμιας Εκπαίδευσης είναι αναγκαία η παρούσα δημοσίευση για να υπάρξει ορθή ενημέρωση.

Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές με την «κατάργηση» αυτή δημοσιεύσεις σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και σχετική διαδικτυακή αρθρογραφία.

Πρόκειται περί λάθους. Στην πραγματικότητα στα συγκεκριμένα βιβλία Θρησκευτικών έγιναν μικρές διορθώσεις, αφαιρέθηκαν οι αναφορές στον π. Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» και διορθώθηκαν μικρές λεκτικές αστοχίες. Τα βιβλία Θρησκευτικών όλων των τάξεων είναι τα ίδια με πέρυσι και έχουν φτάσει στα σχολεία και διανεμηθεί στους μαθητές.

Το ζήτημα ξεκίνησε από λανθασμένο δημοσίευμα ιστοσελίδας εκπαιδευτικού περιεχομένου με μεγάλη αναγνωσιμότητα. Απαντώντας σε σχετικό ηλεκτρονικό μας μήνυμα η ιστοσελίδα παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για λάθος και άλλαξε τον τίτλο του δημοσιεύματος, που πλέον αναφέρεται σε διορθώσεις και όχι καταργήσεις σχολικών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)