22/10/08

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τα Θρησκευτικά

Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά την 1η μέρα (21 Οκτωβρίου 2008) Συνεδρίασης της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Οκτώβριο (http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1035&what_sub=d_typou) αναφέρονται και τα ακόλουθα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών:
"Για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετά από τα αισθήματα ανησυχίας και αγωνίας των γονέων και κηδεμόνων για την διατήρηση της διδασκαλίας του μαθήματος αυτού στη μαθητιώσα νεολαία, των οποίων δέκτης γίνεται καθημερινώς η Εκκλησία, θα αποσταλεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τον Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, δια της οποίας θα εκφράζεται η απόλυτη ανάγκη επιλύσεως του θέματος, σύμφωνα και με την άποψη της πλειονοψηφίας των γονέων, των θεολόγων καθηγητών και όλης της κοινής γνώμης και η παράκληση να διευκρινισθεί στους εκπαιδευτικούς η δεοντολογία περί της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών".
Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη απόφαση ήδη είχε ληφθεί και από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου 2008. Στην απόφαση εκείνη αναφέρονταν:
"Επί του θέματος της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εγένετο από τον Μακαριώτατο Πρόεδρο ενημέρωση, βάσει στοιχείων, περί της πορείας του θέματος αυτού στις τάξεις των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου. Επηκολούθησε συζήτηση και απεφασίσθη όπως αποσταλεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προς τον Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, δια της οποίας να εκφράζονται τα αισθήματα ανησυχίας και αγωνίας των γονέων και κηδεμόνων για την διατήρηση της διδασκαλίας του μαθήματος αυτού στη μαθητιώσα νεολαία, των οποίων δέκτης γίνεται καθημερινώς η Εκκλησία. Οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, ενώπιον του γεγονότος ότι δεν έχει τελικώς διευκρινισθεί στους εκπαιδευτικούς η δεοντολογία περί της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, εξέφρασαν όλοι από κοινού την απόλυτη ανάγκη επιλύσεως του θέματος, σύμφωνα και με την άποψη της πλειονοψηφίας των γονέων, των θεολόγων καθηγητών και όλης της κοινής γνώμης"(Βλ. και http://thriskeftika.blogspot.com/2008/10/blog-post_05.html).
Το περιεχόμενο των δύο Δελτίων Τύπου είναι το ίδιο. Αυτό που αναμένουμε πλέον είναι η υλοποίηση της απόφασης αυτής και το περιεχόμενο της Επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)