17/2/09

Απόσυρση των εγκυκλίων για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ)

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Ανακοίνωση για τη συνάντηση των κοσμητόρων των δύο Θεολογικών Σχολών και του Αντιπροέδρου της ΠΕΘ με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλου:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37.
10432 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2105224180
FAX. 2105224420
Iστοχώρος: http://www.petheol.gr/
e-mail: panenthe@otenet.gr & enosis@petheol.gr


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Eθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων συνάντηση των Κοσμητόρων της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών κας Eλένης Χριστινάκη και της Θεολογικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Iωάννου Κογκούλη, καθώς και του εκπροσώπου της Πανελληνίου Eνώσεως Θεολόγων, Aντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΠΕΘ κ. Hλία Φραγκοπούλου με τον κ. Aθανάσιο Κοτταρά Διευθυντή του γραφείου του Yπουργού Eθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Aρ. Σπηλιωτοπούλου. H συζήτηση είχε πρώτα ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά και τέθηκαν και ζητήματα αμέσου ενδιαφέροντος, αφού θεωρήθηκε ότι είναι προπαρασκευαστική μιας άμεσης συναντήσεως με τον κ. Yπουργό . Τα θέματα πού κυρίως συζητήθηκαν ήταν :
α) H απόσυρση των εγκυκλίων του περασμένου καλοκαιριού που αναφέρονται στη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών και επάνοδος στην προ των εγκυκλίων αυτών κατάσταση
β) H ανάγκη ρυθμίσεως με υπουργική παρέμβαση-έκδοση εγκυκλίου- του θέματος πού έχει δημιουργηθεί με την αποδοχή αιτήσεων απαλλαγής από το μάθημα και μαθητών ορθοδόξων, κατά παράβαση της τρίτης σχετικής εγκυκλίου. Τονίστηκε ότι το θέμα πρέπει να λήξει πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
γ) Τέλος ανανεώθηκε και εγγράφως και προφορικά το αιτημά μας για μια απευθείας συνάντηση με τον κ. Yπουργό για να τεθούν και συζητηθούν και όλα τα λοιπά ζητήματα που η Ένωσή μας έχει θέσει. Πολύ περισσότερο αφού διακηρύχθηκε ότι τα θέματα της παιδείας θα αντιμετωπιστούν από το Yπουργείο με εκκίνηση «από μηδενική βάση».
Σχόλιο
Στο θέμα είχαμε αναφερθεί και με παλαιότερη ανάρτησή μας στην οποία μεταφέραμε λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή, όπως μας τις περιέγραψε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης στην Ημερίδα Θεολόγων στη Λευκάδα, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπ. Παιδείας.
Εκφράζουμε τη χαρά μας γιατί η λύση που προτείνει η ΠΕΘ για το ζήτημα των απαλλαγών από το ΜτΘ είναι η απόσυρση των εγκυκλίων καθώς και γιατί τονίζει την ανάγκη ρύθμισης του θέματος άμεσα και πάντως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περιμένουμε πλέον τη συνάντηση του ίδιου του Υπουργού Παιδείας με την ΠΕΘ και τους Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)