2/7/09

Αποτελέσματα Διαγωνισμού ΑΣΕΠ Θεολόγων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά Αποτελέσματα του Διαγωνισμού των εκπαιδευτικών του κλάδου των Θεολόγων.

Δείτε τους σχετικούς Πίνακες Διοριστέων και Επιτυχόντων πατώντας ΕΔΩ


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

65 άτομα για 2 χρόνια.... και στις 2 σχολές να εισάγονται εκατοντάδες.... πλήρης υποβάθμιση της επιστήμης αλλά και κοροϊδία με τα όνειρα χιλιάδων παιδιών...

Ανώνυμος είπε...

Σφαγή στους θεολόγους.Από τους 2635 συμμετέχοντες μόλις 405 πάνω από τη βάση!Τα θέματα όσο πάνε και δυσκολεύουν και ελατώνεται ο αριθμός των διοριστέων του κλάδου μας.Γνωρ΄ζει κανείς τι θα δρομολογηθεί για το μάθημά μας στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης;

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο κλάδος των πτυχιούχων θεολογίας περνά μια κρίση σχετικά με την εύρεση εργασίας, όπως άλλωστε όλοι οι κλάδοι στις ημέρες μας, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο!

Όμως η ΒΑΘΥΤΕΡΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ, και ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ, κρίση του κλάδου, είναι άλλη. Για την οποία ουδείς ομιλεί εκτός ολίγων.

Αντί να κοιτάμε κοσμικά τα πράγματα, να βρούνε δουλειά οι πτυχιούχοι.
Ας δούμε πόσοι απο τους πτυχιούχους έχουν σχέση ουσιαστική με τον Χριστό και την Εκκλησία Του! Ας δούμε πόσοι εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή, πόσοι εξομολογούνται σε πνευματικό πατέρα τακτικά, πόσοι απέχουν απο τα βαριά και θανάσιμα αμαρτήματα που κατα κόρον τελούνται στις ημέρες μας προς θλίψη του Ουρανού και των Αγίων Αγγέλων!

Αν κάνουμε αυτή την εξέταση θα βρεθούμε ενώπιον θλιβερότατων συμπερασμάτων, που πρέπει να μας απασχολούν αυτά απείρως περισσότερο από την εύρεση απλώς δουλειάς!

Τί να το κάνεις να διοριστείς και μετά να διδάσκεις ανοησίες και αμαρτωλές θεωρίες και αιρέσεις για να αρέσεις στον κόσμο και στο τέλος να χαθείς αιώνια;

"Τί ωφελήσει άνθρωπον εαν τον κόσμον όλον κερδίσει, ζημιωθεί δε την ψυχήν αυτού; Ή τί δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;" λέγει ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ!

Λοιπόν πόσοι και απο αυτούς τους 65 και τους λοιπούς ωρομίσθιους και αναπληρωτές είναι άξιοι να διδάξουν το Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών;

Ανώνυμος είπε...

Βασικά αυτό που λέγεται είναι προσβλητικό για τα 65 παιδιά που πέρασαν και διορίζονται. Τουλάχιστον αυτοί έχουν αποδείξει ότι παλεύουν και χύνουν ιδρώτα για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί όχι όπως άλλοι που βολεύονται στις μητροπόλεις. Δεν έχετε ιδέα μου φαίνεται για την τραγικότητα της κατάστασης...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:11 μ.μ. καθόλου μα καθόλου προσβλητικό δεν είναι! Αντίθετα είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Γιατί κύριε, αν είχατε ιδέα απο την Ορθόδοξη θεώρηση των προσώπων και των πραγμάτων, θα ξέρατε ότι κριτήριο για το πόσο άξιος είναι κάποιος να διοριστεί και να διδάξει θεολογία, δεν είναι να μάθει νοησιαρχικά κάποια πράγματα για την Θεολογία και την Παιδαγωγική (πολλά απο τα οποία είναι ΑΝΟΗΣΙΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, διότι όπως κάπου είπε ο σοφός Κ.Χολέβας εμείς στο εκπαιδευτικό μας σύστημα υιοθετούμε και έχουν επικρατήσει απόψεις της λεγόμενης αντιαυταρχικής αγωγής, η οποία εφαρμόστηκε σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. ως προοδευτική, και απέτυχε παταγωδώς)αλλά να έχει ουσιαστική σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία Του! Μερικά κριτήρια έγραψα προηγουμένως αλλά δυστυχώς δεν θέλετε να τα δείτε!
Λυπάμαι πολύ για την στρεβλή έννοια που έχετε περι των κριτηρίων αξιότητας των πτ.θεολογίας!
Πλήρως κοσμική αντίληψη χωρίς ίχνος χριστοκεντρικότητας και εκκλησιοκεντρικότητας!

Δηλ. για σας ένας που έχει μελετήσει ή έχει πάει σε φροντιστήρια για τον ΑΣΕΠ, και γράφει καλά μεν αλλά ζει ζωή χωρις Χριστό, χωρίς Ιερά Μυστήρια, χωρίς μελέτη των αγίων, χωρίς να έχει αγνή ζωή, και ζώντας σαν κοσμικός, είναι άξιος να διδάξει στα παιδιά;
Και αν μάλιστα αυτός εμφορείται από οικουμενιστικές ή άλλες αιρετικές απόψεις και θεωρίες είναι άξιος πάλι να διδάξει;

Ντροπή σας κύριε! Διαβάστε λίγο Ορθόδοξη Θεολογία, ταπεινωθείτε λίγο, ζήστε λίγο μέσα στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας με πρώτο την μετάνοια και εξομολόγηση και μην έχετε τόση εμπιστοσύνη στις διανοητικές ικανότητες ή στην απο τα φροντιστήρια παρεχόμενη ειδική μάθηση για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ενεκεν της οποίας γράφουν αρκετοί που γράφουν καλά!

Ανώνυμος είπε...

ουδέν σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

περασααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Αξιομακάριστος δεν είναι όποιος περνά στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και βολεύεται προσωρινά και πρόσκαιρα, αλλά όποιος ζεί σύμφωνα με το Θείον Θέλημα του Χριστού και της Εκκλησίας Του, και έτσι αξιώνεται απο τον Φιλάνθρωπότατο Κύριο της Ουρανίου και Ατελευτήτου Βασιλείας Του!

Είναι όχι αξιομακάριστοι αλλά αξιοθρήνητοι και αξιοκατάκριτοι, όσοι πέρασαν, διορίστηκαν, ή έχουν περάσει τώρα και θα διοριστούν στο προσεχές μέλλον, και δεν διδάξουν με φόβο Θεού, την Ορθόδοξη ΠΙΣΤΗ ΑΝΟΘΕΥΤΗ, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Αγιοτάτης Εκκλησίας μας, αλλά διδάξουν όπως θέλει ο κόσμος, και άλλα αιρετικά διδάγματα, παρασύρωντας ψυχές στην αιώνια απώλεια!

Αντίθετα ένας πτυχιούχος Θεολογίας που ζει με ξεροκόμματο (άνεργος ή απασχολούμενος περιοδικά και αποσπασματικά κάπου με πολύ λίγο μισθό) αλλά όμως ζει την αγία ζωή της Ορθόδοξης Παράδοσης, και φυλάσσει ως κόρην οφθαλμού τις Θείες Εντολές, αυτός είναι αξιομακάριστος γιατί θα τύχει των Ουρανίων και Αρρήτων Αγαθών του Παραδείσου, "α ητοίμασεν ο Κύριος τοις αγαπώσιν Αυτόν" και όχι τοις αγαπώσιν το χρήμα, τον διορισμό, την βόλεψη, τις κοσμικές γνώσεις, την στείρα σοφία, την ηδονή, την κρίση του κόσμου!...

Ο νοών νοείτω!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια ανώνυμε 10:15 ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου. Τώρα πρέπει να πας καλά και στα τεστ "ορθόδοξου βίου και πνευματικότητας - χριστιανικού ήθους", είσαι έτοιμος???

Ανώνυμος είπε...

Αξιομακάριστος είναι ο χθες κοιμηθείς Γέροντας ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός πνευματικό παιδί του Αγίου Γέροντος ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΟΥ, (δείτε παρακαλώ σχετικό σύνδεσμο http://vatopaidi.wordpress.com/2009/07/02/%ce%b7-%ce%ba%ce%b7%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%ae%cf%86-%ce%b2/) που έζησε όλη τη ζωή του για τον Χριστό και όχι για τον χρυσό όπως θέλουν οι συκοφάντες!

Την ευχή και τις πρεσβείες του να έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:52 όσο και αν προσπαθείς να γελοιοποιήσεις την σπουδαιότατη σημασία και την ανυπολόγιστη αξία της Ορθόδοξης ζωής, δεν καταφέρνεις τίποτα.
Τον εαυτό σου γελοιοποιείς!

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι ειρωνείες είναι τα "επιχειρήματα" αυτών που δεν έχουν επιχειρήματα αληθινά!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)