1/7/09

Προτεσταντική Εκκλησία δέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς

Την είδηση μεταφέρουμε από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων romfea:

Την απόφαση της να αποδέχεται ομοφυλόφιλους ιερείς, πνευματικούς και πρεσβυτέρους ανακοίνωσε μία προτεσταντική εκκλησία στην Ολλανδίας, όπως γράφει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα Trouw.
Πρόκειται για την «Εκκλησία της Ιερουσαλήμ», μία από τις πολλές προτεσταντικές εκκλησίες της χώρας, η οποία έχει την έδρα της στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία και έχει λάβει τη σχετική απόφαση εδώ και ένα χρόνο, χωρίς όμως να τη δημοσιοποιήσει.
«Εάν δύο άνδρες ή δύο γυναίκες συζούν με πίστη αγαπώντας ο ένας τον άλλο, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα σε αυτό», δήλωσε ο ιερέας Μαρκ Γιάνσενς στην εφημερίδα.
Η Εκκλησία, η οποία υπολογίζεται ότι έχει περίπου 32.000 πιστούς, αποφάσισε να επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ως κληρικοί αφότου ένας από τους ιερείς της, ο Ρούαρντ Γκανζεβοορτ, ξεκίνησε μία ανοιχτή ομοφυλοφιλική σχέση το 2005 και αποπέμφθηκε.
Με τέτοιες "Εκκλησίες" συνομιλούμε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Ποια όμως επικοινωνία και σε ποιο επίπεδο μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που έχουν τόσο απομακρυνθεί από την διδασκαλία του Ευαγγελίου και των αγίων Πατέρων;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις κοινωνία του φωτός με το σκοτάδι; Ποιά συμφωνία μπορεί να έχουν ο Χριστός με τον Αρχιδιάβολο Βελίαρ, βροντοφωνάζει ο Τρισμέγιστος Απόστολος Παύλος!

Ας μας τα απαντήσουν αυτά οι σκοταδιστές οικουμενιστές παντός τύπου!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι οχι.Οι Διαμαρτυρομενοι ποτε δεν ηταν παρακλαδι θρησκειας και δη του Χριστιανισμου.Ειναι μια καθαρα πολιτικη οργανωση που ξεκινησε απο τον Λουθηρο,και ενεδυθηκε την χριστιανικη θρησκεια,εχοντας σαν προτυπο το Ρωμαικο ιμπεριουμ.Και μαλιστα πολυ ανθεκτικη και ισχυρη θα ελεγα,αφου μεσω του Μπαχ,ολος ο κοσμος εχει διαποτιστει απο το πνευμα της.Μην μας φαινεται λοιπον τοσο κραυγαλεο.Εμεις να δουμε πως θα ξεμπλεξουμε με την Τηλο και τα κουσουρια καποιων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ

Συγκολλών όστρακον ο διδάσκων μωρόν, εξεγείρων καθεύδοντα εκ βαθέως ύπνου. Διηγούμενος νυστάζοντι ο διηγούμενος μωρώ, και επί συντελετα ερεί, τι έστιν;... Μετά άφρονος μή πληθύνης λόγον, και προς ασύνετον μή πορεύου' φύλαξαι απ' αυτού, ίνα μή κόπον ίχης και ού μή μολυνθής εν τω εντιναγμώ αυτού' έκκλινον απ' αυτού και ευρήσεις ανάπαυσιν και ού μή ακηδιάσης εν τή απoνοία αυτού. 'Υπέρ μόλυβδον τι βαρυνθήσεται, και τι αυτώ όνομα αλλ' η μωρός; Άμμον και άλα και βώλον σιδήρου εύκοπον υπενεγκείν η άνθρωπον ασύνετον(κβ',7-8,13-15).

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΑΔΕΝΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΚΕΙΜ Γ'.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)