12/8/09

Το Κείμενο της Ραβέννας στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος δημοσιεύει στη στήλη Ειδήσεις (μηνός Αυγούστου 2009) το κείμενο που υπέγραψε στη Ραβέννα στις 13 Οκτωβρίου 2007 η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) με τον τίτλο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΝΟΔΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ (δείτε τη σχετική δημοσίευση ΕΔΩ)

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους στην παρούσα συγκυρία δημοσιεύεται το Κείμενο αυτό. Υπενθυμίζουμε πάντως πως τον Οκτώβριο η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου συνεδριάζει στην Κύπρο με θέμα συζήτησης το Πρωτείο του Πάπα. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ορισθεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, παρακαλούμε τους υπευθύνους της ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με το κείμενο της Ραβέννας να δημοσιεύσουν τη Συνοδική Απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία ζητούνταν εξηγήσεις από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης αντιπροσωπείας μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα σχετικά με όσα αναφέρονται στο κείμενο αυτό. Έτσι η ενημέρωση του πιστού λαού θα είναι πλήρης.

Κλείνοντας, μεταφέρουμε εδώ μικρό απόσπασμα από το τελευταίο άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση για την Ομολογία Πίστεως, στο οποίο αναφέρει σχετικά: "῾Η ᾿Εκκλησία μάλιστα τῆς Βουλγαρίας δίνει γιά δεύτερη φορά ἀξιέπαινο καί ἀξιομίμητο παράδειγμα μέ τήν ληφθεῖσα συνοδική της ἀπόφαση νά μή λάβει μέρος στή συμπαιγνία τοῦ δῆθεν θεολογικοῦ διαλόγου μεταξύ ᾿Ορθοδόξων καί Παπικῶν, πού θά λάβει χώραν τόν ᾿Οκτώβριο στήν Κύπρο, γιά νά ἀναγνωρίσει παγκόσμιο πρωτεῖο διακονίας στόν αἱρετικό πάπα, μέ βάση τό κατά παραγγελίαν κείμενο τῆς Ραβέννας, τό ὁποῖο ἤδη ἔχει ἀπορριφθῆ ἀπό τήν ἐκκλησιαστική συνείδηση καί γιά τό ὁποῖο ἐπισήμως ἡ ᾿Εκκλησία τῆς ῾Ελλάδος, μέ συνοδική ἀπόφαση, ἐζήτησε ἐξηγήσεις ἀπό τόν ἐπίκεφαλῆς τῆς ὀρθοδόξου ἀντιπροσωπείας μητροπολίτη Περγάμου κ. ᾿Ιωάννη Ζηζιούλα".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς". Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240)

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται ο αρχιεπίσκοπος να κάνει μια εκκαθάριση από τους φιλοπαπικούς και οικουμενιστές, που εργάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, χάρη στο site σας, βρήκα το κείμενο και μπορώ να το μελετήσω και να μορφώσω γνώμη ο ίδιος. Μερικοί θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτό το δικαίωμα...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)