26/8/09

Ερωτήματα προς τα Ορθόδοξα μέλη της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου

Συνέρχεται τον Οκτώβριο στην Κύπρο η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) για να συζητήσει περί του πρωτείου του Πάπα.
Θέτουμε σήμερα μια σειρά από ερωτήματα προς τα ορθόδοξα μέλη που συμμετέχουν στην Μικτή Επιτροπή, ερωτήματα αγωνίας των απλών πιστών:

1.Ποιος είναι ο σκοπός του Διαλόγου που διεξάγει η Μικτή Επιτροπή; Αν είναι η αποκατάσταση της ενότητας Ορθοδόξων και Παπικών, πως θα επέλθει η ενότητα αυτή; Με τη μετάνοια των Παπικών, την αποκήρυξη των αιρετικών τους κακοδοξιών και την προσχώρησή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Με αλληλοϋποχωρήσεις και συμβιβασμούς από τις δύο πλευρές; Με απόκρυψη και αποσιώπηση των διαφορών που οδήγησαν στην απόσχιση (Σχίσμα) των παπικών από την Ορθόδοξη Εκκλησία;

2. Ποιο θα είναι το είδος της ενότητας που θα επέλθει; Θα ενωθούν όλοι οι Χριστιανοί σε Μία Εκκλησία; Ή θα υπάρξει απλή αποκατάσταση της κοινωνίας Ανατολής και Δύσης; Ποια είναι η απάντηση των Ορθοδόξων Μελών στη δήλωση του παπικού καρδιναλίου (συμπροέδρου της Επιτροπής) Βάλτερ Κάσπερ ότι «Δεν μιλάμε για ένωση Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Δεν πρόκειται περί μείξεως των δύο, αλλά περί της ακεραίας αποκαταστάσεως της κοινωνίας μεταξύ Ανατολής και Δύσεως. Ενότητα, διατηρώντας την διαφορετικότητά μας».

3.Ποια είναι τα μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα........ του διεξαγόμενου Διαλόγου; Για ποιες από τις αιρετικές τους κακοδοξίες οι παπικοί έχουν επιδείξει μετάνοια;

4. Πόσο λαμβάνονται υπόψη από τα Ορθόδοξα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από πλευράς Ορθοδόξων κληρικών, καθηγητών Πανεπιστημίου και άλλων γύρω από τα υπογραφέντα μέχρι σήμερα κείμενα;

5. Ποιοι συντάσσουν τα κείμενα που συνυπογράφονται; Γιατί σε πολλά από αυτά είναι ευδιάκριτη η παπική ορολογία;

6. Αποδέχονται τα Ορθόδοξα μέλη της Επιτροπής την ύπαρξη σύγχρονης αίρεσης που ονομάζεται οικουμενισμός;

7. Πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της η Επιτροπή τις φωνές Ορθοδόξων επισκόπων, κληρικών και πιστών που ζητούν τη διακοπή του Διαλόγου με τη μορφή που γίνεται σήμερα;

8. Ποιο κύρος μπορούν να έχουν οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο εργασίας μιας Επιτροπής Διαλόγου όταν αυτές δεν υιοθετούνται από την πλειονότητα των Ορθοδόξων πιστών;

9. Τέλος, είναι έτοιμα τα Ορθόδοξα μέλη της Επιτροπής να αποδεχτούν ή θα απορρίψουν ένα «πρωτείο διακονίας» για τον Πάπα της Ρώμης στη συνάντηση της Κύπρου;

(Στη φωτογραφία ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας), συμπρόεδρος -από την πλευρά των Ορθοδόξων - της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου)






22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Paidia to Praktoreio Ekklisiastikon Eidiseon "Romfea.gr", anadimosieuse to keimeno sas! Fovero! Sygxaritiria...

Elaxistos - Theologos

thriskeftika είπε...

Τώρα το είδαμε και εμείς. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Η αναδημοσίευση στο romfea είναι εδω:
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2986&Itemid=1

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιος υπογράφει επίσημα τα Ερωτήματα αυτά?? Υπάρχει κάποιος φόβος?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά των 8:00 μμ υπάρχει κάποιος φόβος για τα ερωτήματα αυτά??

Από εσάς ρε παιδιά υπογράφει κανείς επίσημα στο ανώνυμο ερώτημα σας(26 Αύγουστος 2009 8:00 μμ)?? Υπάρχει κάποιος φόβος?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:00 μμ
και εσένα τί σε νοιάζει; Μήπως είσαι βαλτός απο οικουμενιστές να εκμαιεύσεις πληροφορίες;

thriskeftika είπε...

Ασφαλώς και θα μπορούσαμε να σας δώσουμε το όνομα του συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου. Που βρίσκεται όμως η ουσία; Στο ποιος έγραψε το άρθρο ή στα ερωτήματα που θέτει;

Το blog μας έχει αποφασίσει να δημοσιεύει και επώνυμα και ανώνυμα άρθρα, τακτική για την οποία έχει δεχθεί ουκ ολίγη κριτική. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την ίδια τακτική. Τα blog είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών και διαλόγου. Γι' αυτό και επιτρέπουμε και στους αναγνώστες μας να σχολιάζουν, ακόμη και ανωνύμως. Εμείς βέβαια "απορρίπτουμε" κάποια σχόλια με βλάσφημο ή υπερβολικό περιεχόμενο. Η εργασία αυτή (της επιλογής των σχολίων που θα φανούν σε όλους) είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μπορεί κάποιοι αναγνώστες μας να δυσαρεστούνται από την "απόρριψη" των σχολίων τους αλλά παρακαλούμε όλους να έρθουν και λίγο στη δική μας θέση ευθύνης ενός ιστολογίου θεολογικού και εκκλησιαστικού περιεχομένου.
Για το συγκεκριμένο άρθρο ειδικά θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αναφέρουμε το όνομα του συγγραφέα του αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί εξαρχής είχαμε αποφασίσει να το δημοσιεύσουμε έτσι (ανώνυμα) και κανείς δεν μας υποχρεώνει να μην τηρήσουμε τώρα την απόφασή μας αυτή.
Αν και θα ακουστεί εγωιστικό, τον τελευταίο λόγο σε αυτό το blog τον έχουμε εμείς οι διαχειριστές (κουβαλώντας και την ευθύνη που πηγάζει από αυτό το "προνόμιο").

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα του Αν. 8:00 μμ έχει αυτονόητη απάντηση: υπογράφει επίσημα τα ερωτήματα αυτά το blog thriskeftika [blog (νομικώς) = φυσικά πρόσωπα)].

Η ''ταμπακιέρα'': τα ερωτήματα προς τα Ορθόδοξα μέλη της ΜΕΔ είναι καίρια για κάθε συνειδητοποιημένο Ορθόδοξο Χριστιανό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί διαχειριστές τί κάθεστε και απολογείστε στον ανώνυμο 8:00 μμ; Δεν έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανένα οικουμενιστή (ύπουλο ή ευθύ)!

Ανώνυμε 26 Αύγουστος 2009 8:00 μμ καλά σε ρώτησε ο ανώνυμος 26 Αύγουστος 2009 9:18 μμ: υπάρχει σ' εσένα κανένας φόβος; Όχι. Απλά δεν υπάρχει ανάγκη να μας πεις το όνομά σου. Ε, το ίδιο δεν υπάρχει ανάγκη να πουν οι συντάκτες το όνομά τους. Πάντως να ξέρεις όταν αν χρειαστεί θα υπογράψουν το κείμενο αυτό πολλοί θεολόγοι και κληρικοί.
Οπότε μην υποκειμενοποιείς και προσωποποιείς το μείζον εκκλησιαστικό θέμα που αναπτύσσει με ικανή επιτυχία το αξιόλογο άρθρο αυτό.

Αγαπητοί διαχειριστές, περιφρονείστε τους οικουμενιστές και όσους πονηρά και δόλια σας κατηγορούν για την ανωνυμία. Ο σκοπός τους δεν είναι καθαρός και ηθικός, αλλά πανούργος και πονηρός. Σίγουρα δεν το κάνουν από ειλικρινή ενδιαφέρον και από αγάπη στην διαφάνεια. Τα κίνητρά τους είναι πονηρά επαναλαμβάνουμε. Τον πιστό δεν τον νοιάζει ένα κείμενο αν είναι επώνυμο ή ανώνυμο, αυτά είναι επουσιώδη. Αλλά αν ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας του Χριστού! Συνεχίστε την πορεία σας, και ο πιστός λαός του Θεού είναι μαζί σας!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΗΛΘΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΡΚΙΣΣΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!!!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε οικουμενιστή 11:36 μ.μ. οι λόγοι σου είναι λόγοι του σατανά.

Μετανόησε όσο είναι καιρός και άσε το μίσος εναντίον των ορθοδόξων και τις Ορθοδοξίας!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Οι διαχειριστές γιατί δημοσιεύουν κείμενα τρισάθλια σαν του ανώνυμου 26 Αύγουστος 2009 11:36 μμ; Για να παρασέρνουν τον κόσμο;
Αφού φαίνεται η κακοήθεια τους, γιατί προβαίνουν στην ανάρτηση τέτοιων σχολίων;

Μήπως για να κάνουν τον κόπο να απαντούν άλλοι; Αφού θέλουν να τα δημοσιεύουν ας απαντούν οι ίδιοι διαχειριστές. Εκτός και αν θέλουν να τα αφήσουν ασχολίαστα να μπερδεύουν τον κόσμο. Τουλάχιστον τον έχοντα αμάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ως ταλιμπάν ξέρουν να σπιλώνουν τους πραγματικούς Ορθόδοξους πιστούς, οι πλεον αναίσχυντοι αμοραλιστές, ανήθικοί, αιρετικοί, οικουμενιστές, νεονικολαΐτες, άθεοι, αντίχριστοι, εκκλησιομάχοι, μοντερνιστές και εκκοσμικευμένοι πλήρως υπάνθρωποι!

Διάλεξε σε ποια κατηγορία ανήκεις απο τις παραπάνω και πες μας να ξέρουμε και εμείς...

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Tο χαρακτηριστικό της ανωνυμίας σάς το έδωσε η εταιρεία στην οποία φιλοξενείστε. Γι αυτήν δεν είστε ανώνυμοι αλλά διευθύνσεις ΙΡ. Και οι διευθύνσεις ΙΡ είναι κοινοποιήσημες σε δικαστικές αιτήσεις. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανωνυμία στο διαδίκτυο, ακόμα και από τους anonymous proxies. Ούτε το Tor δεν σας εγγυάται απόλυτη ανωνυμία!

Ανώνυμος είπε...

Και τί θέλεις να πεις με αυτό ανώνυμε 11:41πμ;

Τί προσπαθείς να πεις;
Να τρομάξεις και να φοβήσεις τους ορθόδοξους που ομολογούν Χριστό και Ορθοδοξία;

Είσαι και γελασμένος και νυχτωμένος βαθιά αν επιδιώκεις κάτι τέτοιο.

Όποιος έχει τον Χριστό και την Αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.

Βάλτο καλά στο μυαλό σου μαζί με όλους τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες σου.

Η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία των Αγίων, των Μαρτύρων, των Μεγαλομαρτύρων, των Ομολογητών.

Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πανικοβλήθηκαν οι Οικουμενιστές απο τις αλήθειες που λέγονται με τόσο θάρρος και προδρομική παρρησία εδώ!

Είναι εμφανές αυτό και απο τον τρόπο γραφή τους και από τα γελοία ερωτήματά τους!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί διαχειριστές και λοιποί αγωνιζόμενοι ορθόδοξοι σνεχίστε όλοι όσοι γράφετε κατά των συγχρόνων πλανών ακάθεκτοι! Αδιαφορείστε για τους οχλούμενους υπο πνευμάτων ακαθάρτων!

Η αλήθεια όντως καίει τους δαίμονες και τα όργανά τους...

Συνεχίστε και μάλιστα με περισσότερο θείο ζήλο αλλά και σύνεση (για να αποφεύγουμε τις παγίδες του αντικειμένου και των φίλων αυτού) την ομολογία της Ορθοδοξίας και τον καυστηριασμό των αιρέσεων και των συγχρόνων αιρετικών!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ! ΕΚΛΕΚΤΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΓΚΑΝΘΩΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΙΛΟΠΑΠΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ.

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΕΥΦΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.

ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΕΛΈΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑΜΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 26 Αύγουστος 2009 11:36 μμ, το "ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ" δεν γράφεται έτσι. Αλλά γράφεται "ανεπιστρεπτί". Ολίγη ορθογραφία δεν θα έβλαπτε πριν μιλήσεις και πεις τα αρρωστημένα φληναφήματά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:36 μμ πρόσεχε μην πάθεις κανένα νευρικό κλονισμό.

Πάντως να ξέρεις ότι ουδέποτε η Ορθοδοξία μας είχε ταλιμπάν. Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε μαχαίρια ή βόμβες ή καμικάζι αυτοκτονίας, ο όρος Ταλιμπάν προς κατασυκοφάντηση των αγωνιστών της Ορθοδοξίας προέρχεται απο αυτούς που σωστά είπε ο "ένας πιστός".

Ταλιμπάν του οικουμενισμού ναι υπάρχουν! Είναι αυτοί οι δόλιοι τύποι που μηχανορραφούν εναντίον των Ορθοδόξων και ιδίως των αγωνιστών! Υποκριτές και Φαρισσαίοι!

Και για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε τί κατήγγειλε ο Πρωτοπρεσβύτερος και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο π.Θεόδωρος Ζήσης.
Τί είπε; Είπε-κατήγγειλε, μια φορά που ερχόταν απο διάλογο με τους παπικούς και τους είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και τους ανάγκασε σε οπισθοχώρηση, όταν γύριζε με το αεροπλάνο στην Ελλάδα, ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ -ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ- ΤΗΝ ΒΑΛΛΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!!!

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Πονάνε πολύ τα σχόλια σας και τα άρθρα σας τους οικουμενιστές. Αυτό να ξέρετε πάντως. Πολύ τους πονάνε. Γιατί λένε αλήθειες αβάσταχτες γι' αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει την αλήθεια με το μέρος του δεν νιώθει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει ύπουλους, παράνομους και υπόγειους τρόπους για να την υπερασπιστεί.
Αλλά ούτε νιώθει και την ανάγκη να χρησιμοποιήσει περιπαικτικές, υποτιμητικές και καταφρονητικές εκφράσεις εναντίων των αντιφρονούντων για να εδραιώσει την άποψή του και να την κάνει αποδεκτή.

Πραγματικά, δεν είναι οι ανθρώπινες ενέργειες που σώζουν την Εκκλησία του Θεού, αλλά, αντίθετα, είναι οι Θεϊκές ενέργειες που δια μέσω της Εκκλησίας σώζουν τον άνθρωπο. Αυτός που νιώθει την ανάγκη να 'υπερασπιστεί' την Εκκλησία και θέλει να ονομάζεται Χριστιανός θα πρέπει πρώτα να νιώσει την ανάγκη να γίνει άγιος (Β' Τιμόθεον 2:19). Αλλιώς φοβάμαι ότι θα φτάσουμε να έχουμε την εξωτερική εμφάνιση μιας δήθεν ευσέβειας αλλά θα έχουμε χάσει την εσωτερική της δύναμη (Β' Τιμόθεον 3:5), το Άγιο Πνεύμα που δίνει ο Κύριος σε αυτούς που τηρούν τις εντολές του.

Τέλος, αυτός που θέλει να ονομάζεται χριστιανός θα πρέπει να θυμάται τον εξής λόγο

Β' Τιμόθεον 2:24-26

"Ο δούλος τού Κυρίου, όμως, δεν πρέπει να μάχεται, αλλά να είναι πράος προς όλους, διδακτικός, ανεξίκακος, διδάσκοντας με πραότητα αυτούς που αντιφρονούν μήπως και ο Θεός δώσει σ' αυτούς μετάνοια, ώστε να γνωρίσουν την αλήθεια και να συνέλθουν από την παγίδα τού διαβόλου, από τον οποίο είναι παγιδευμένοι στο θέλημα εκείνου"

καθώς και τον εξής λόγο

Ιούδα 1:9
"Ενώ, ακόμα κι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, όταν, αντιμετωπίζοντας το Σατανά φιλονικούσε μαζί του για το σώμα του Μωυσή, δεν τόλμησε να προφέρει βλάσφημη κρίση εναντίον του, αλλά είπε: «Ο Κύριος να σε επιτιμήσει»."

Αλλά βλέπω πως και από τις δύο μεριές εκτοξεύονται συνεχώς κοσμητικά επίθετα. "ταλιμπάν", "υπάνθρωποι" κτλ. Έλεος. Δεν είναι αυτή η γλώσσα του Χριστού επιτέλους.

Όσον αφορά την δημοσίευση, εγώ ένα ξέρω. Την Εκκλησία την καθοδηγεί το Άγιο Πνεύμα και οι πύλες του άδη δεν θα την κατανικήσουν, όπως είπε ο Κύριος. Το μάτι του Κυρίου τα βλέπει όλα και γνωρίζει τις πιο κρυφές σκέψεις όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και του ίδιου του Σατανά. Ο Κύριος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά του. Ο Κύριος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος. Όσοι τον απέρριψαν σκόνταψαν σε αυτόν και όσοι του εναντιώνονται θα συνθλιβούν από αυτόν.
Πιστεύω ακράδαντα ότι και στα σημερινά προβλήματα ο Κύριος θα οδηγήσει την Εκκλησία εκεί που ο Ίδιος την θέλει με ασφάλεια.

Μια ανησυχία είναι ίσως δικαιολογημένη. Αλλά μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να ταράζονται, να σκανδαλίζονται και, το χειρότερο, να κολάζονται στην προσπάθειά μας να 'σώσουμε' την αλήθεια από τους 'εχθρούς'. Οι χριστιανοί δουλεύουν ειρηνικά για την ειρήνη, και δουλεύουν μιμούμενοι τον Κύριο και τους τρόπους του.

Παραθέτω τέλος το εξής χωρίο

Ιακώβου 1:26-27
"Αν κανείς από ανάμεσά σας νομίζει πως είναι θρήσκος, μα δε χαλιναγωγεί τη γλώσσα του, εξαπατώντας έτσι τον εαυτό του, αυτού του ανθρώπου η θρησκεία είναι κούφια.
Θρησκεία καθαρή και αδιάφθορη για το Θεό και Πατέρα είναι τούτη: το να επισκέπτεται κανείς τα ορφανά και τις χήρες, όταν περνούν από θλίψεις, και να διατηρεί τον εαυτό του αμόλυντο από τον κόσμο."

Ανώνυμος είπε...

Άσε τους εξωτερικούς τύπους ανώνυμε 21 Σεπτέμβριος 2009 4:13 πμ
και κοίτα την ουσία, που είναι η αίρεση του Οικουμενισμού. Αλλά δυστυχώς εσένα σε ενδιαφέρουν οι τύποι σαν τους Φαρισαίους.

Αφήνω ότι είσαι άσχετος και αμαθής και δεν ξέρεις τα περι ιεράς οργής.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)