24/10/09

Ιωάννης Τάτσης, Παραφωνίες του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας

Παραφωνίες του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Η αλλαγή του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος δημιουργεί ήδη πλήθος αντιδράσεων από απλούς πιστούς που είναι «φανατικοί» ακροατές του ραδιοσταθμού. Ως γνωστόν οι περισσότερες μητροπόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν ραδιοσταθμούς για πολλές ώρες αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα βασικά γνωρίσματα του νέου προγράμματος..........

που δημιουργούν αντιδράσεις είναι κυρίως δύο:
α) Το νέο πρόγραμμα περιέχει πλήθος λαϊκών τραγουδιών. Το πρόβλημα προϋπήρχε αλλά τώρα φαίνεται πως λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις με αύξηση των ωρών εκπομπής λαϊκών ασμάτων και με την μετάδοση τραγουδιών που μπορεί να ακούσει κανείς σε οποιοδήποτε κοσμικό ραδιόφωνο.
β) Οι περισσότερες εκπομπές θεολογικού περιεχομένου (με ελάχιστες εξαιρέσεις) έχουν ανατεθεί στη γνωστή στους θεολογικούς κύκλους ομάδα «προοδευτικών» θεολόγων που περιλαμβάνει τους γνωστούς για τις οικουμενιστικές τους ιδέες καθηγητές των Θεολογικών Σχολών και άλλους «ευρω-θεολόγους» που μαζί με την αλλοίωση του περιεχομένου των ραδιοφωνικών εκπομπών απεργάζονται την αλλαγή του ορθόδοξου κατηχητικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Υιϊκώς ζητούμε από τους επισκόπους μας να επιληφθούν του θέματος, να παρακολουθήσουν οι ίδιοι προσωπικώς ή μέσω των συνεργατών τους το νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας και να μελετήσουν τα ονόματα των νέων παραγωγών των ραδιοφωνικών εκπομπών για να διαπιστώσουν όσα αναφέρουμε. Αν δεν μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιμελούνται τις εκπομπές, μπορούν όμως οπωσδήποτε να σταματήσουν την αναμετάδοση του ραδιοφώνου της Εκκλησίας στις δικές τους μητροπόλεις, ώστε ο πιστός λαός να προστατευθεί από ιδέες οικουμενιστικές και πνεύμα κοσμικό. Η καλύτερη πλέον επιλογή είναι η αναμετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας.

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

«Εγκρίνω και επαυξάνω» την γνώμη του κ. Τάτση.
Όταν διαφημίστηκε το νέο πρόγραμμα του Ρ/Σ χάρηκα για την ανανέωση και περίμενα με ανυπομονησία να την δω και να την ακούσω. Έχει περάσει πλέον καιρός και οι εντυπώσεις είναι αρνητικές. Άκουσα, την πρώτη ημέρα του νέου προγράμματος, να δηλώνει ο Διευθυντής του, ότι θέλει ο Ρ/Σ να απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και να ακούγεται από όλους τους ανθρώπους, ασχέτως αν είναι θρησκευόμενοι ή όχι. Πολύ σωστά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνει ο Ρ/Σ "κόσμος", αλλά ο κόσμος να έρθει στον Ρ/Σ . Δυστυχώς όμως ο Ρ/Σ έγινε "κόσμος". Αυτή τη στιγμή ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένας πάρα πολύ καλός Ρ/Σ , αλλά όχι της Εκκλησίας. Έχει πολύ ωραία μουσική, αλλά δεν έχει τα Ορθόδοξα μηνύματα που πρέπει να περνάνε στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου ο Ρ/Σ της Εκκλησίας θα πρέπει να ψυχ-αγωγεί ουσιαστικά , να άγει δηλαδή την ψυχή προς το Θείο.
Εξ άλλου, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009, στην εκπομπή «Στα καθ' ημάς», που αναφερόταν στην θρυλική ελληνική πόλη της Ανατολικής Θράκης Αίνο, ακούστηκε: «… Κι όταν ηττήθηκε κατά κράτος η Ελλάδα στο Μικρασιατικό Μέτωπο, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ υποχρεώθηκε να εκκενώσει την Ανατολική Θράκη από τον Έβρο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα.»!!..Ο Ελληνικός Στρατός, που προσπάθησε να απελευθερώσει το 1922 την προαιωνίως Ελληνική Ανατολική Θράκη, ήταν ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ κατά τον Ραδιοσταθμό!
Αναρωτιέμαι, μήπως ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός του ότι έπαυσε να είναι της Εκκλησίας, έπαυσε να είναι και της Ελλάδος;
Ελπίζω να διορθωθούν τα σφάλματα το ταχύτερο δυνατόν για να ξαναβρεί ο Ρ/Σ την αίγλη του, την ορθοδοξία του και την ορθοπραξία του.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε ονομάτα.

Ιωάννης Τάτσης είπε...

Θα μπορούσα να αναφέρω αναλυτικά τα ονόματα και το βίο του καθενός από τους συντελεστές του νέου προγράμματος. Όσοι παροικούν στην "Ιερουσαλήμ" των θεολόγων τα γνωρίζουν πολύ καλά. Προς στιγμήν αρκούμαι σε όσα έγραψα. Αν όμως συνεχιστεί το πρόγραμμα όπως είναι, τότε θα μιλήσω ξανά για το θέμα με ονόματα, μετά παρρησίας.

Ανώνυμος είπε...

Και εμεις οι μη θεολογοι δεν πρέπει να τα ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πουμε εμείς αγαπητέ μου ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που ομιλούν στον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος των οποίων οι φωνές και οι απόψεις είναι διαλυτικές της Ορθόδοξης Πίστης και του Ορθόδοξου Ήθους!

Σημειώστε παρακαλώ:
Πέτρος Βασιλειάδης,
Μάριος Μπέγζος,
Σταύρος Γιαγκάτζογλου,
Μιλτιάδης Κωνσταντίνου,
Αλέξανδρος Καρυώτογλου,
Αθανάσιος Παπαθανασίου,
π.Αδαμάντιος Αυγουστίδης,
Απόστολος Νικολαϊδης.

Κόψτε λοιπόν την ακρόαση των εκπομπών αυτών των ανθρώπων και στη συνέχεια θα σας πούμε και άλλα ονόματα -αν υπάρχουν-!

Οι δε Ιεράρχες να κόψουν την αναμετάδοση αυτών εκπομπών απο τους εκκλησιαστικούς Ρ/Σ των επαρχίες τους, αν θέλουν την σωτηρία τους!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)