23/10/09

Για πολλές Εκκλησίες κάνει λόγο το βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ τάξης του ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ (Επαγγελματικού Λυκείου) θα διδάσκεται πλέον το βιβλίο «Βήματα Πίστης και Ζωής». Δυστυχώς και αυτό το σχολικό εγχειρίδιο, όπως και εκείνα του Γυμνασίου, υιοθετεί τη θεωρία των πολλών Εκκλησιών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι Μία και μοναδική. Οι συγγραφείς του βιβλίου Εκκλησίες ονομάζουν επίσης την παπική αίρεση και τις προτεσταντικές και μονοφυσιτικές ομολογίες.
Ιδού μερικά αποσπάσματα του βιβλίου:.........

Σελ. 85: «Από την εποχή που έγινε οριστικό το σχίσμα ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία καθεμιά από τις δύο Εκκλησίες πορεύτηκε το δικό της δρόμο»

Σελ. 86: «…διασώζονται μέχρι σήμερα αρχαίες Εκκλησίες μονοφυσυτικές… Με τις Μονοφυσιτικές Εκκλησίες η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ξεκινήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης με σκοπό την προσέγγιση των Εκκλησιών»


Οι συγγραφείς δεν θέτουν ούτε εντός εισαγωγικών τη λέξη «εκκλησία» όταν αναφέρονται στις αιρετικές ομάδες. Έτσι όμως οι μαθητές σχηματίζουν την εντύπωση ότι οι Ορθόδοξοι είμαστε μία Εκκλησία και υπάρχουν και άλλες Εκκλησίες. Μπορεί να μας χωρίζουν κάποιες διαφορές αλλά και εμείς και οι άλλοι ανήκουμε σε κάποια Εκκλησία!
Το ίδιο όμως δεν διδάσκουν και οι οικουμενιστές; Και αυτοί δεν μιλάνε για Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ή Προτεσταντικές Εκκλησίες; Και αυτοί δεν μετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)