5/5/10

Σερβική Εκκλησία: Από το «ωσσανά» στο «σταύρωσον»

«Μετά κλάδων υμνήσαντες πρότερον» τον μέγαν αντιπαπικόν άγιον Ιουστίνο Πόποβιτς, «μετά ξύλων» εκδίωξαν ύστερον τον αληθή πνευματικόν του υιόν, τον επίσκοπον Αρτέμιον, «οι αγνώμονες» Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, μερικοί εκ των οποίων είναι πνευματικά τέκνα του αγίου Ιουστίνου και πνευματικά αδέλφια (!) του αγωνιστού επισκόπου Αρτεμίου.
Η είδηση της οριστικής απομάκρυνσης του επισκόπου Αρτεμίου από την επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης......
χωρίς την τήρηση ούτε των αγίων και Ιερών Κανόνων ούτε των νόμων της σερβικής Πολιτείας, γέμισε με θλίψη αλλά και οργή (οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε) τις καρδιές των πιστών Ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο. Η παπική και οικουμενιστική λαίλαπα εξαπλώνεται. Και η Εκκλησία του Χριστού βάλλεται υπό νέας αιρέσεως, που κατατρώγει ένδοθεν τα σωθικά της. Οι οικουμενιστές αποθρασύνθηκαν και με την ένοχη σιωπή πολλών συνεπισκόπων τους προχωρούν σε ακραίας μορφής διωγμούς των Ορθοδόξων αγωνιστών επισκόπων, κληρικών και πιστών, ίδιους με εκείνους που πάντα ο παπισμός γνώριζε να επιβάλλει επί των Ορθοδόξων.
Όμως «ζη Κύριος ο Θεός» και δεν θα αφήσει την Εκκλησία να κλυδωνίζεται για πολύ από τους αιρετικούς ανέμους του οικουμενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)