1/6/10

Μήνυμα του Πάπα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου: Προσευχηθείτε για την Κύπρο

Δείτε από το 0.55 και εξής την αναφορά στο ταξίδι στην Κύπρο

πηγή: Πολίτης, 1/6/2010

Μήνυμα Πάπα από την πλατεία Αγίου Πέτρου προς όλους τους πιστούς
Προσευχηθείτε για την Κύπρο!

Έκκληση προς τους πιστούς που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό να προσευχηθούν για ειρήνη και ευημερία σε ολόκληρο το λαό της Κύπρου απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος, ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας την προσεχή Παρασκευή.
Στο κυριακάτικο κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφικας μίλησε σε πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο.......
Τους ζήτησε να προσεύχονται για το αποστολικό ταξίδι του στην Κύπρο. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Spero News, ο Πάπας χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Κύπρο άκρως σημαντική, καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος στην ομιλία του, θα παραδώσει κείμενο εργασίας (Instrumentum Laboris) για την ερχόμενη Ειδική Συνέλευση της Συνόδου των επισκόπων της Μέσης Ανατολής.
Τα ακριβή λόγια του Πάπα ήταν: «Αυτή την εβδομάδα θα κάνω ένα αποστολικό ταξίδι στην Κύπρο για να συναντηθώ και να προσευχηθώ με τους καθολικούς και τους ορθόδοξους πιστούς. Ζητώ τις προσευχές σας για την ειρήνη και την ευημερία ολόκληρου του λαού της Κύπρου, καθώς και για τις προετοιμασίες για την Ειδική Συνέλευση της Συνόδου των επισκόπων».
Το κείμενο εργασίας θα παραδοθεί από τον Πάπα στους επισκόπους της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας που θα τελεστεί την Κυριακή 6 Ιουνίου στα κλειστό στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία. Η σύνοδος της Μέσης Ανατολής, όπου θα συμμετάσχουν οι επίσκοποι Κύπρου, Παλαιστίνης, Ισραήλ, Ιορδανίας, Λιβάνου, Συρίας, Ιράκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κουβέιτ, Ομάν, Υεμένης, Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου και Τουρκίας, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Γιατί στην Κύπρο
Παράλληλα, μέσω του ραδιοφώνου του Βατικανού (Vatican Radio), ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι διερωτώνται γιατί ο Πάπας επέλεξε να επισκεφθεί την Κύπρο για να συναντήσει τους επισκόπους της Μέσης Ανατολής και να τους επιδώσει κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη σύνοδο. Η απάντηση, εξηγεί, είναι απλή: «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε τις Πράξεις των Αποστόλων, τον απολογισμό των πρώτων βημάτων στην κήρυξη του Ευαγγελίου στον κόσμο μετά την Ανάληψη του Ιησού και τότε θα καταλάβουμε τους λόγους που οδήγησαν τον Πάπα να αποφασίσει να επισκεφθεί την Κύπρο», σημειώνει ο Φεντερίκο Λομπάρντι.
Όπως πληροφορεί το Vatican Radio στην ιστοσελίδα του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού γράφει για την Κύπρο: «Μόνο μια ματιά να ρίξουμε στο χάρτη, θα διαπιστώσουμε ότι η Κύπρος είναι ένα πολιτιστικό και πνευματικό σταυροδρόμι και μια περιοχή με ιστορία που συνδέεται στενά με τους Αγίους Τόπους. Βρίσκεται στο δρόμο προσκυνητών προς και από την Ιερουσαλήμ». Καταλήγοντας, ο Φεντερίκο Λομπάρντι αναφέρει πως «η Κύπρος μάς προσκαλεί να κοιτάξουμε τριγύρω, να προσευχηθούμε και να εκφράσουμε την ελπίδα για διάδοση του Ευαγγελίου».

Κάρτες εισόδου
Για πρόσβαση του κοινού στις εκδηλώσεις-λειτουργίες που θα γίνουν κατά την παραμονή του Πάπα στο νησί, χρειάζονται κάρτες εισόδου. Ωστόσο, για κάποιες από τις εκδηλώσεις οι διαθέσιμες κάρτες έχουν εξαντληθεί. Οι εκδηλώσεις που είναι ανοικτές στο κοινό είναι η οικουμενική ιερουργία στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο, η συνάντηση με την καθολική κοινότητα της Κύπρου στο δημοτικό σχολείο 'Αγιος Μάρωνας στη Λευκωσία, η θεία λειτουργία στο στάδιο Ελευθερία και η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό Παναγίας των Χαρίτων Μαρωνιτών, παρά την Πύλη Πάφου στη Λευκωσία.
Μέχρι αργά χθες το απόγευμα υπήρχε περιορισμένος αριθμός καρτών εισόδου για τις εκδηλώσεις στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και το στάδιο Ελευθερία. Σημειώνεται ότι στον εξωτερικό χώρο του σταδίου θα στηθούν γιγαντοοθόνες για ζωντανή αναμετάδοση της θείας λειτουργίας.

Αγωνία στο μοναστήρι
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα βελτιωτικά έργα στη μονή των Φραγκισκανών, στην οποία θα κοιμηθεί ο Πάπας τις δύο βραδιές που θα μείνει στην Κύπρο. Η μονή βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας του Τίμιου Σταυρού των Λατίνων, κοντά στην Πύλη Πάφου στη Λευκωσία.
Το συνεργείο εργάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες τις επόμενες μια-δυο μέρες και όλα να είναι εγκαίρως έτοιμα για τον ερχομό του Ποντίφικα. Ο υψηλός προσκεκλημένος υπολογίζεται πως θα φθάσει στο μοναστήρι γύρω στις 6 μ.μ. της Παρασκευής.
Οι ξενώνες της μονής των Φραγκισκανών έχουν ανακαινιστεί, ενώ προστέθηκε πλακόστρωτο στην αυλή του μοναστηριού και σύστημα ασφαλείας. Όπως μας πληροφόρησε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του κέντρου συντονισμού για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, Αντώνης Σκούλος, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι αύριο.
Όσον αφορά την κάθοδο οργανωμένων συνόλων από το εξωτερικό για να τιμήσουν τον Πάπα κατά την εδώ παρουσία του, ο κ. Σκούλος μας είπε πως η μεγαλύτερη προσέλευση πιστών θα γίνει από μία νέα θρησκευτική κίνηση από τους Αγίους Τόπους, τους νεοκατηχητές. Περίπου 1000 νεοκατηχητές αναμένεται να φθάσουν εντός των ημερών στην Κύπρο.
ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ

5 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

«Αυτή την εβδομάδα θα κάνω ένα αποστολικό ταξίδι στην Κύπρο για να συναντηθώ και να προσευχηθώ με τους καθολικούς και τους ορθόδοξους πιστούς. Ζητώ τις προσευχές σας για την ειρήνη και την ευημερία ολόκληρου του λαού της Κύπρου, καθώς και για τις προετοιμασίες για την Ειδική Συνέλευση της Συνόδου των επισκόπων». Όπως πολύ εύκολα διακρίνετε ο ποντίφικας δηλώνει απερίφραστα: 1.το ταξίδι (μου) είναι "αποστολικό". Δηλαδή λειτουργώ ως μόνος διάδοχος των Αγίων Αποστόλων, η μόνη "ορατή κεφαλή" της εκκλησίας! 2.θα συμπροσευχηθώ με τους ορθοδόξους: όλα ο.κ. με τους ορθοδόξους. Οσονούπω και η κατασπάραξή τους εεε με συγχωρείτε ένωση ήθελα να γράψω. Το σχέδιο του Βατικανού προχωρά. Στο χέρι μας είναι αν θα το ανατρέψουμε. Δυστυχώς οι ιεράρχες και οι καθηγητάδες μας, το άλας της Ορθόδοξης Πίστης, εμωράνθηκε! Και αν το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται; Ο Τριαδικός Θεός να μας ελεήσει από τον όλεθρο του οικουμενιστικισμού και των δυστυχών οπαδών του...

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως. Απέμεινε μία μικρή ζύμη αγωνιστών Θεολόγων και Ιεραρχών. Και "μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμεί".

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Eίναι μεγάλη παγίδα Ορθόδοξες ιστοσελίδες να προβάλουν κάθε λίγο τι είπε και τι έκανε ο «πάπας» και μάλιστα με βίντεο ! μήπως λέω μήπως άθελα μας παίζουμε το παιχνίδι τους και βοηθάμε να εδραιωθεί εκείνο που και οι ίδιοι θέλουν ο λεγόμενος λαϊκός οικουμενισμός ;!!
Καλό θα ήταν να σχολιάζετε βέβαια εάν ειπωθεί κάτι.. αλλά μέχρι εκεί!

Τ

thriskeftika είπε...

Δημοσιεύσαμε το video αυτό για να φανεί η σημασία που αποδίδει ο Πάπας στην επίσκεψή του στην Κύπρο αλλά και την "εκκλησιαστική" διάσταση που δίνει στην επίσκεψη αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Καλα μας αποκαλει Ορθοδοξους? Πολυ περιεργο μου φαινεται...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)