5/6/10

Ποιοι Ιεράρχες της Κύπρου δεν παρέστησαν στην υποδοχή του Πάπα στην Αρχιεπισκοπή

πηγή: romfea.gr από ΚΥΠΕ
Οι Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος, Κυρηνείας Παύλος, Τριμυθούντος Βαρνάβας, ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος και ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος δεν παραβρέθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Ο Πάπας παρακάθισε σήμερα το μεσημέρι (5/6/2010) σε γεύμα στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, στο οποίο παρακάθισαν και τα μέλη των δυο εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών.
Με την ολοκλήρωση του γεύματος οι δυο Προκαθήμενοι μετέβησαν στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού όπου αντάλλαξαν δώρα.....

Συγκεκριμένα ο Πάπας Βενέδικτος XVI προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ένα ψηφιδωτό στο οποίο παριστάνεται η Αγία Κυριακή και η Στήλη του Αποστόλου Παύλου ενώ ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προσέφερε στον Ποντίφικα ένα ασημένιο δίσκο στον οποίο παριστάνονται οι ιδρυτές της Εκκλησίας της Κύπρου Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος.

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΧVI ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τα μέλη των δυο εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών.

Στις 14:37 ο Ποντίφικας και η συνοδεία του αναχώρησαν από την Αρχιεπισκοπή. Τους αποχαιρέτησαν στα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, πλαισιωμένος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Οι Μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος, Κυρηνείας Παύλος, Τριμυθούντος Βαρνάβας, ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος και ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος δεν παραβρέθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

3 σχόλια:

Παναής είπε...

Eύγε στούς Ιεράρχες που πράξαν το καθήκον τους!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δυστυχώς!

Ενώ στην Ελλάδα ο Χριστόδουλος μαγείρεψε στην πλάτη της Ιεραρχίας την έλευση του Πάπα και ενήργησε αντίθετα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κύπρο η πλειοψηφία των ιεραρχών της έκλινε γόνυ το Βάαλ.

Κρίμα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σκοπευτής είπε...

3 στρωτές μετάνοιες γιά τους Ιεράρχες που έκαναν το καθήκον τους...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)